Hlavní obsah

Drama v české skupině vyhráli Švýcaři. Kanaďané, Švédové, Američané i Rusové si zastříleli

Bratislava/Košice
Aktualizováno

Hokejisté Ruska se na mistrovství světa naladili na bitvu s Čechy pohodovou výhrou nad Rakouskem 5:0, Švédové pak v "naší" skupině B rozdrtili Itálii 8:0. Večer Lotyšsko podlehlo 1:3 po boji Švýcarsku, které o skóre vede tabulku skupiny. Američané ve skupině A rozstříleli Francií jasně 7:1. Němci urvali výhru 2:1 s Dány. Kanada rozdrtila Velkou Británii 8:0.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Švýcar Yannick Weber (vlevo) a Lotyš Rudolfs Balcers.

Článek
Fotogalerie

Američané v Košicích porazili Francii jednoznačně 7:1 a připsali si první tři body do základní skupiny A. Favorit rozhodl o své výhře již v úvodní třetině, ve které si v rozmezí minuty a 59 sekund vypracoval tříbrankové vedení. Dvěma góly se pod výhru USA podepsali Alex DeBrincat a Colin White.

Němci vyhráli i druhé utkání na turnaji. Dnes rozhodli ve druhé třetině, kdy si vypracovali dvoubrankové vedení. Dánsko dokázalo ve třetí části už jen snížit a nenavázalo tak na výhru nad Francií.

Kanada získala první body na turnaji. Dva góly a tři asistence si připsal Anthony Mantha. Favorit měl duel proti nováčkovi mezi elitou od začátku pod kontrolou. Čisté konto udržel brankář Carter Hart, kterému stačilo jen 12 zákroků.

Rusové zdolali v Bratislavě Rakousko 5:0 a zůstávají bez ztráty bodu. Dvěma góly se na výhře podílel stejně jako v pátek proti Norsku (5:2) útočník Jevgenij Dadonov z Floridy. Brankář Alexandr Georgijev z New York Rangers při premiéře na světovém šampionátu udržel čisté konto, stačilo mu k tomu 15 úspěšných zákroků.

Švédové, šampioni z minulých dvou let získali první body na turnaji, hattrick proti Itálii zaznamenal útočník Anton Lander. Gólman Henrik Lundqvist potřeboval k čistému kontu jen 13 zákroků.

Švýcaři vyhráli i druhý zápas na turnaji, mají na svém kontě šest bodů a díky nejlepšímu skóre vedou tabulku skupiny B. Stříbrný tým z loňského šampionátu rozhodl duel až ve třetí třetině. V 57. minutě vstřelil vítězný gól Nico Hischier, na konečných 3:1 upravil při power play soupeře Simon Moser.

MS v hokeji online
Skupina A (Košice)
USA - Francie 7:1
Branky: 5. a 7. DeBrincat, 6. Vatrano,  34. a 55. White, 36. P. Kane, 41. Kreider - 47.  Claireaux.
Dánsko - Německo 1:2
Branky: 51. Bau Hansen - 31. Plachta, 40. Tiffels
Velká Británie - Kanada 0:8
Branky: 13. a 51. Mantha, 23. a 41. Turris, 3. Joseph, 28. Strome, 40. Fabbro, 47. Couturier
Skupina B (Bratislava)
Rusko - Rakousko 5:0
Branky: 13. a 41. Dadonov, 35. Kučerov, 35. Tělegin, 45. Kovalčuk
Itálie - Švédsko 0:8
Branky: 3., 49. a 56. Lander, 26. a 59. Hörnqvist, 42. Lindblom, 43. Kruger, 53. Nylander
Lotyšsko - Švýcarsko 1:3
Branky: 35. Indrasis - 34. Hofmann, 57. Hischier, 60. Moser.

Reklama

Související témata: