Hlavní obsah

Přímo na farmu? Francouz má problém, Colorado přivedlo dalšího brankáře

Dallas/Praha
Aktualizováno

Tenhle trejd Pavla Francouze zřejmě nepotěšil. Do Colorada se z Washingtonu stěhuje německý brankář Philipp Grubauer, který v zámořské lize odchytal více než 100 zápasů. Pozice českého gólmana, jenž v Avalanche chce proniknout do NHL, se tak výrazně zkomplikovala. Němec se navíc s novým zaměstnavatelem hned dohodl na nové víceleté smlouvě.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Německý brankář Philipp Grubauer slaví vítězství Stanley Cupu s Washingtonem.

Článek

Philipp Grubauer při svém přestupu neměl kontrakt na další sezónu, s Avalanche se ale dohodl brzy na novém. Za tři roky by si měl vydělat 10 miliónů dolarů.

Spolu s Grubauerem Colorado získalo také veterána Brookse Orpika, ten by ale podle všeho do Denveru ani neměl odcestovat. Avalanche 37letého obránce buď vymění jinam, nebo mu vyplatí zbývající rok v jeho smlouvě (5,5 mil. dolarů). Mistrovský Washington získal za dva hráče volbu (47.) v druhém kole letošního draftu.

„Věděli jsme, že požadovaná cena (za Grubauera) byla vysoká (...). Cítili jsme, že bylo důležité ho získat, vážně se nám líbilo, jak by se u nás mohl ukázat," řekl generální manažer Colorada Joe Sakic.

Osmadvacetiletý Pavel Francouz si Colorado zvolil i kvůli nepříliš stabilní pozici v týmovém brankovišti. První gólman Semjon Varlamov má vleklé zdravotní trable a jiného klub podepsaného neměl. S příchodem 26 let starého Grubauera se však situace zcela mění.

„Myslím, že s ním a Varlym máme dva kluky, co můžou být číslo jedna. Brankářský post bude naše silná stránka, což vždy potřebujete," dodal Sakic k příchodu Grubauera, jenž původně v play off začal za Washington jako jednička.

Německý brankář chce údajně zabojovat i o post jedničky, Sakic navíc už doslova prohlásil, že si zápasy budou dělit s Varlamovem, což pro Francouze, nejlepšího gólmana KHL v sezóně 2017/18, patrně znamená jediné – farma.

Reklama

Související témata: