Hlavní obsah

Hotovo. Kovalčuk se vrací do NHL, dohodl se na tříletém kontraktu

Praha

Očekávané se stává skutkem. Hvězdný ruský útočník Ilja Kovalčuk se po pěti letech vrací do nejlepší hokejové ligy světa NHL. Pětatřicetiletý kanonýr se dohodl na tříletém kontraktu s Los Angeles Kings.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruský útočník Ilja Kovalčuk.

Článek

"Jsme nadšení, že jsme Ilju získali. Dodá nám kvalitu, schopnost střílet góly a touhu po vítězství," uvedl na klubovém webu generální manažer Kings Rob Blake, jenž hodlá sdělit další podrobnosti ke Kovalčukovu příchodu až 1. července.

Kovalčuk hrál NHL naposledy v sezóně 2012/13 v dresu New Jersey. S Devils se poté dohodl na ukončení kontraktu, jenž mu měl v dalších dvanácti letech přinést 77 miliónů dolarů, a zamířil do Kontinentální hokejové ligy. Petrohradu pomohl v letech 2015 a 2017 k zisku Gagarinova poháru a v uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Za Atlantu, jež si ho vybrala v roce 2001 jako prvního na draftu, a New Jersey odehrál Kovalčuk v NHL 816 zápasů. Připsal si v nich stejný počet bodů za 417 branek a 399 asistencí a v ročníku 2003/04 byl nejlepším střelcem soutěže.

Dvojnásobný mistr světa a letošní olympijský vítěz z Pchjongčchangu by si rád splnil sen o triumfu ve Stanley Cupu, čímž by se zařadil do elitního Triple Gold Clubu

Reklama