Hlavní obsah

Takhle válí čeští mladíci! Kouzla Zadiny s Nečasem i lahůdka s holí v jedné ruce

V minulém týdnu se ve všech jednatřiceti klubech NHL rozběhly nováčkovské kempy, na kterých se hokejové naděje snaží přesvědčit své šéfy, že si zaslouží dostat pozvánku i na předsezónní kempy, na nichž by se mohly porvat o místo v prvním týmu. A své umění ukazují i Češi, nejen Martin Nečas v Carolině nebo šestka letošního draftu Filip Zadina v Detroitu.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Filip Zadina na letošním draftu NHL, na němž si ho vybral Detroit.

Článek

Zadina hned po pár dnech zaujal v Detroitu svou pracovitostí, na led vyrazil už den před oficiálním začátkem kempu. O víkendu na sebe upozornil i v modelovém utkání. Nejprve vítěznou brankou v prodloužení, pak i proměněným samostatným nájezdem.

V uplynulé sezóně odehrál za Carolinu jen jeden zápas a s ohledem na rozvoj své kariéry se Martin Nečas rozhodl pro návrat do brněnské Komety. Během roku však hokejově vyrostl, zahrál si i na seniorském světovém šampionátu a v nadcházejícím ročníku už by měl mít pevné místo mezi Hurikány. Zručnost 19letého útočníka poznal během tréninku stejně starý kanadský centr Morgan Geekie.

Osmnáctiletého Lukáše Dostála si ve třetím kole letošního draftu vybral Anaheim a brankář brněnské Komety se v brankovišti Ducks činí. „Lukáš řekl ne!" píše se na Twitteru Kačerů v popisku videa jednoho ze zákroků gólmana, který v uplynulé sezóně reprezentoval na MS hráčů do osmnácti let.

Stejně jako na Dostála se ve třetím kole letošního draftu NHL usmálo štěstí i na útočníka Jakuba Lauka. Účastník juniorského MS i toho pro hráče do osmnácti lety z uplynulé sezóny upoutal na kempu Bostonu chladnokrevným zakončením při rychlém protiútoku.

Velkou parádu zase předvedl osmnáctiletý útočník Matěj Pekař. Turnovský rodák si mezi talenty Buffala prohodil puk mezi svými nohama, čímž se zbavil soupeře, aby pak gólmana překonal střelou na vyrážečku.

A na závěr lahůdka v podání útočníka Jáchyma Kondelíka. Osmnáctiletý talent, po němž ve čtvrtém kole letošního draftu sáhl Nashville, napodobil nájezdový gól Švéda Petera Forsberga ze zápasu o zlato na ZOH 1994, v němž blafák zakončil s hokejkou jen v jedné ruce.

Reklama