Hlavní obsah

Ovečkin bude slavit se Stanley Cupem v Moskvě před čtvrtfinále MS

Kapitán hokejistů Washingtonu Alexandr Ovečkin si naplánoval oslavu se Stanleyovým pohárem doma v Moskvě na sobotu a slavnou trofej uvidí i fotbaloví fanoušci. Ovečkin ji totiž představí ve fanzóně fotbalového mistrovství světa na Vrabčích horách. Ruští příznivci se tak mohou naladit na sledování čtvrtfinálových zápasů mistrovství světa včetně večerního duelu Ruska s Chorvatskem, který se hraje v Soči.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Washingtonský Alex Ovečkin s trofejí.

Článek

"Drazí přátelé, budu šťastný, když se tam potkám s každým, kdo se chce vyfotit se Stanley Cupem," napsal Ovečkin na svůj instagram. Tuto možnost budou mít příznivci přibližně tři hodiny od 12:00 SELČ.

Hokejový kanonýr osobně sledoval v ruské metropoli v Lužnikách osmifinálový duel Ruska se Španělskem, v kterém domácí reprezentace po remíze 1:1 slavila postup díky úspěšnému penaltovému rozstřelu.

Ovečkin ve své 13. sezóně pomohl Washingtonu k premiérovému triumfu a sám získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. Washington slavil před necelým měsícem po vítězství ve finálové sérii nad nováčkem Vegas 4:1 na zápasy.

Sedminásobný držitel Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL Ovečkin je od té doby hlavní postavou oslav s vysněnou trofejí. Hýčkal si ji v letadle při návratu z Vegas, koupal se s ní ve fontáně nebo se vyfotil, jak vedle ní spí v posteli společně s manželkou Nasťou.

Po oslavách v Rusku poputuje Stanleyův pohár do Česka, kde si s ním budou užívat obránce Michal Kempný a útočník Jakub Vrána. Kempný má na úterý 10. července naplánovaný program v Hodoníně a v Brně, Vrána o den později v Praze.

Reklama

Související témata: