Hlavní obsah

Hvězdní Karlsson s Gibsonem podepsali v NHL nové smlouvy

Praha/Las Vegas

Těsně před platovou arbitráží se hokejový útočník William Karlsson dohodl s Vegas Golden Knights na roční smlouvě ve výši 5,25 miliónu dolarů. Dlouhý osmiletý konkrakt si pak svými výkony v Anaheimu vysloužil brankář John Gibson. Celkem si přijde na 51,2 miliónu dolarů.

Foto: Sport.cz

William Karlsson po podpisu nové smlouvy s Vegas.

Článek

Karlssonova nová smlouva byla v NHL jedním z hlavních témat hektického období, kdy hráči podepisují nové smlouvy a mění klubové adresy. Švédský forvard v životní sezóně nastřílel 43 branek (třetí nejvyšší počet v lize) a celkem nasbíral 78 bodů v 82 zápasech.

„Tohle je kvalitní dohoda a mě těší, že je to za mnou. Cítím úlevu, teď se můžu soustředit na nadcházející sezónu," řekl Karlsson. „Jsem nadšený, že hraju za Vegas, nemohl jsem si představit, že bych šel někam jinam. Doufám, že se později dohodneme na dlouhodobém kontraktu a já tu budu moct strávit celou kariéru," dodal obávaný střelec.

Urostlý útočník v poslední sezóně získal také Lady Byng Trophy, která se uděluje hráčům, co dokáží skloubit vysoký herní standard s minimálním počtem trestných minut – Karlsson měl jen šest menších trestů.

Gibson vede nad Haškem

Raději s předstihem si svou brankářskou oporu pojistil Anaheim Ducks, jenž se s Johnem Gibsonem dohodl na osmileté smlouvě, která pětadvacetiletému Američanovi celkem vynese přes 51,2 miliónu dolarů. Současná smlouva Gibsonovi vyprší za rok. „Věřím v Johna Gibsona stejně jako každý v této organizaci," řekl k podpisu generální manažer Ducks Bob Murray.

A má dobrý důvod. Pokud jde o procentuální úspěšnost zákroků, je na tom Gibson nejlépe mezi všemi gólmany, kteří v historii NHL (92,3 %) nastoupili k více než 150 zápasům. To ho řadí o jednu desetinu procenta před Tuukku Raska a členy Hokejové síně slávy Dominika Haška a Kena Drydena.

Reklama