Hlavní obsah

Kapitán Montrealu Pacioretty se stěhuje v NHL do Vegas

Las Vegas

Americký hokejový útočník Max Pacioretty se stěhuje v NHL z Montrealu do Vegas. Výměnou za svého kapitána z posledních tří let Canadiens získali slovenského forvarda Tomáše Tatara, talentovaného kanadského centra Nicka Suzukiho a právo výběru ve druhém kole draftu v příštím roce.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Montrealu Max Pacioretty se stěhuje v NHL do Las Vegas.

Článek

O možném odchodu devětadvacetiletého Paciorettyho z Montrealu se spekulovalo od únorové uzávěrky přestupů. Po nadcházející sezóně mu totiž skončí šestiletý kontrakt celkem na 27 miliónů dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

Pacioretty si v uplynulém ročníku připsal v 64 zápasech 37 bodů za 17 branek a 20 asistencí. V NHL hrál dosud jen za Montreal, který si jej vybral v roce 2007 v prvním kole draftu na 22. pozici. Celkem má na kontě v základní části 626 utkání a 448 bodů (226+222). V 38 duelech play off nasbíral 19 bodů za 10 tref a devět asistencí.

Sedmadvacetiletý Tatar mění působiště po necelých šesti měsících. Do Vegas totiž zamířil na konci února z Detroitu. V dresu Golden Knights stihl v NHL 20 utkání a zaznamenal šest bodů (4+2). Při tažení nováčka soutěže v play off, v němž prohrál až ve finále Stanleyova poháru s Washingtonem, dostal příležitost v osmi duelech a připsal si gól a přihrávku.

Tatar v NHL sehrál celkem 427 duelů a nasbíral 228 bodů (119+109). V 25 duelech zaznamenal vicemistr světa z roku 2012 a finalista Světového poháru 2016 (v dresu Výběru Evropy) čtyři trefy a pět asistencí.

Devatenáctiletý Suzuki, jehož si Vegas zvolilo loni jako třináctku draftu, nastupoval poslední tři roky za Owen Sound v juniorské OHL. Na konci minulé sezóny nastoupil v jednom utkání také na farmě Golden Knights v celku Chicago Wolves v AHL.

Reklama

Související témata: