Hlavní obsah

Kuriózní zranění! Rask se pořezal nožem, jeho absence může využít Nečas

Raleigh/Praha

Velmi nešťastné až kuriózní zranění postihlo útočníka Caroliny Hurricanes Victora Raska. Pětadvacetiletý spoluhráč Martina Nečase se pořezal nožem a ve čtvrtek se podrobil operaci. Doba jeho absence zatím nebyla stanovena.

Foto: Profimedia.cz

Victor Rask se pořezal a zmešká přípravné období v NHL.

Článek

V zámoří začínají tréninkové kempy před novou sezónou NHL. Už zítra se odehraje první přípravný duel mezi Calgary a Bostonem. Hurikáni z Caroliny nastoupí k úvodnímu utkání 19. září, ve kterém se budou muset obejít bez švédského centra. Rask si totiž při krájení pořezal prsteníček a malíček pravé ruky a musel vyhledat lékařskou pomoc.

Paradoxní situace nahrává právě Nečasovi, který taktéž nastupuje na pozici středního útočníka. Český talent, který se chce natrvalo prosadit v nejlepší hokejové lize světa, by mohl dostat větší prostor na ledě a tím pádem přesvědčit trenéry, aby byl členem dvou elitních formací pro začátek základní část NHL, která začíná ve čtvrtek 4. října.

„Důvod, proč jsme tady (na tréninkovém kempu) je jasný. Každý chce udělat NHL a ukázat to nejlepší, co v něm je," hlásal pro klubovou televizi devatenáctiletý Nečas.

Klub z města Raleigh má v plánu šest přípravných zápasů. Do základní části NHL vstoupí 5. října v domácí PNC Areně proti New Yorku Islanders.

Reklama

Související témata: