Hlavní obsah

Boston - Washington 2:1 SNLauko pomohl v přípravě gólem k výhře Bostonu nad Washingtonem

New York
Aktualizováno

Parádní rozjezd mají za sebou hokejisté Vegas Golden Knights. V přípravě na nový ročník NHL vyhráli nad Arizonou 7:2 a jednou z hvězd vítězů byl český útočník Tomáš Nosek, jenž přihrál na tři góly. Vidět byli i další Češi. Osmnáctiletý útočník Jakub Lauko při svém premiérovém startu za Boston pomohl gólem k vítězství Bruins nad obhájcem Stanleyova poháru Washingtonem 2:1 po samostatných nájezdech. V prvním duelu za New York Islanders bodoval také centr Jan Kovář, který přispěl asistencí k výhře nad Philadelphií 3:0.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Český útočník Jakub Lauko (vpravo) z Bostonu v souboji s Garrettem Pilonem z Washingtonu v přípravném utkání před startem NHL.

Článek
Fotogalerie

Lauko, jehož Boston draftoval letos ve třetím kole na 77. pozici, v 18. minutě otevřel skóre. Chomutovský odchovanec překonal brankáře Pheonixe Copleyho střelou z mezikruží. Na konci druhé třetiny vyrovnal Brett Connolly. V nájezdech se prosadil jako jediný Danton Heinen, který překonal českého gólmana Vítka Vaněčka v první sérii.

Vaněček odchytal druhou polovinu utkání a ve hře z 12 střel neinkasoval. V dresu Capitals nastoupil také útočník Jakub Vrána, který neproměnil poslední nájezd. Za Boston, jehož druhá část týmu je v Číně, hrál vedle Lauka také centr David Krejčí. Stejně jako Lauko patřil mezi exekutory v závěrečném rozstřelu a oba neuspěli.

V duelu Islanders s Philadelphií nastoupil jako jediný český zástupce Kovář, který v červenci jako nedraftovaný volný hráč uzavřel s týmem z New Yorku roční smlouvu na dva miliony dolarů. Osmadvacetiletý centr se vydal bojovat o NHL po pěti letech v dresu Magnitogorsku v KHL, kde patřil mezi hlavní hvězdy.

Islanders vedli po první třetině po trefách Kieffera Bellowse a Cala Clutterbucka a v 37. minutě se zapojil do gólové akce i Kovář. Na modrou čáru nabil obránci Sebastianu Ahovi, který dovršil výsledek.

Raketový rozjezd Vegas

Vegas Golden Knights rozjeli přípravu na nový ročník zostra. Na první trefu v utkání s Arizonou čekali jen šestnáct sekund. Do branky Coyotes poslal puk Audy-Marchessault po přihrávce českého útočníka Tomáše Noska. Ten asistoval i u gólu na 4:1, jenž v přesilové hře zaznamenal Karlsson.

Nosek zářil a třetí asistenci si připsal na startu prostřední dvacetiminutovky, kdy opět přihrál na gól Audy-Marchessaultovi. Tentokrát jim akce trvala jednačtyřicet sekund druhé části hry. Vítězný tým zaznamenal čtyři góly v přesilových hrách.

Přípravné zápasy před startem NHL:
Boston - Washington 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 18. Lauko, rozhodující sam. nájezd Heinen - 38. Connolly. Brankář Vítek Vaněček (Washington) odchytal 32 minut a 55 sekund a z 12 střel neinkasoval.
New York Islanders - Philadelphia Flyers 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: 7. Bellows, 16. Clutterbuck, 37. Aho (Jan Kovář).
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 7:2 (4:2, 2:0, 1:0)
Branky: 1. a 21. Audy-Marchessault (u obou Nosek), 4. Bischoff, 9. Pacioretty, 14. Karlsson (Nosek), 40. Hague, 56. Brannström - 6. Ooesterle, 20. Gross.

Půček míří do juniorské OHL

Osmnáctiletý hokejový útočník Roman Půček opustil přípravný kemp Toronta a zamířil do týmu juniorské ligy OHL Sault Ste. Marie Greyhounds. Dosavadní hráč Vsetína byl v mužstvu Maple Leafs na zkoušku. Do WHL do týmu Spokane Chiefs se vrátil z Toronta obránce Filip Král, který nemohl zahájit kemp kvůli zranění.

Půček nastupoval v minulé sezóně za Vsetín v extralize staršího dorostu a zaznamenal v 41 zápasech 73 bodů za 26 branek a 47 asistencí. Nastoupil také ve čtyřech duelech A-týmu v první lize a připsal si dvě přihrávky.

Stejně starého Krále draftovalo Toronto letos v pátém kole na 149. pozici. Odchovanec Komety Brno, za kterou má na kontě v extralize 32 utkání a dvě asistence, hrál za Spokane už v minulé sezóně. V 54 utkáních zaznamenal 25 bodů za devět gólů a 26 přihrávek. V pěti duelech play off nebodoval.

Reklama

Související témata: