Hlavní obsah

Brutální zákrok v NHL. Známý recidivista může dostat dlouhý flastr

Washington/Praha

Má pověst tvrďáka, který však čas od času sklouzne k zákeřnostem. V nedělním posledním přípravném zápase před startem nového ročníku NHL o sobě dal hokejový útočník Washingtonu Tom Wilson opět vědět. A znovu v negativním světle. Proti St. Louis surovým zákrokem na hlavu sestřelil švédského forvarda Oskara Sundqvista a nyní mu hrozí dlouhý disciplinární trest.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Zraněný Oskar Sundqvist v péči klubového doktora Bluesmanů. Zcela vpravo útočník St. Louis Dmitrij Jaškin.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiadvacetiletý Wilson v 26. minutě utkání nevybíravým způsobem trefil ramenem stejně starého Švéda, který chvilku předtím odehrál puk, do obličeje. Sundqvist zůstal ležet na ledě, pak viditelně otřesený zamířil do kabiny a do zápasu už se nevrátil. To však platilo i o Wilsonovi, jemuž rozhodčí udělili trest do konce utkání.

„Sundqvist na tom není dobře. Ještě nemám zprávy od našeho doktora, ale byl to silný úder. Nepřekvapilo by mě, kdyby byl celkem dlouhý čas mimo hru," prohlásil po utkání, které Bluesmani nakonec prohráli 2:5, jejich hlavní trenér Mike Yeo.

Nějakou dobu mimo hru však nejspíš bude i Wilson. Oddělení hráčské bezpečnosti NHL už totiž oznámilo, že útočníka Capitals zve na disciplinární řízení, jehož datum a čas budou teprve upřesněny. A pokud je dotyčný k jednání přizván na osobní schůzku, podle pravidel NHL to v případě shledání viny znamená stopku minimálně na šest zápasů.

Nepřekvapilo by ale, pokud by Wilson nakonec odcházel s podstatně delším flastrem. Přitěžující okolností mu totiž bude jeho minulost, kanadský útočník je známý recidivista.

Loni v přípravných zápasech za své dva zákroky, shodou okolností rovněž v duelech proti St. Louis, nejprve obdržel stopku na dva zápasy a pak i na čtyři, kvůli čemuž zmeškal start sezóny.

Letos v květnu mu pak byla zastavena činnost na tři utkání, když ve druhém kole play off svým faulem způsobil Zachu Aston-Reesovi z Pittsburghu otřes mozku a zlomeninu čelisti.

Reklama

Související témata: