Hlavní obsah

Obránce Hronek se přesunul z Detroitu na farmu do Grand Rapids

Detroit

Český hokejový obránce Filip Hronek byl při posledním zúžení kádru Detroitu před startem nové sezony poslán na farmu do Grand Rapids do AHL. Dvacetiletý odchovanec Hradce Králové, který reprezentoval na letošním mistrovství světa v Dánsku, si tak musí na premiéru v NHL počkat.

Foto: Sport.cz

Filip Hronek v dresu Grand Rapids Griffins.

Článek

Hronek působil v dresu Grand Rapids v celé minulé sezóně. V 67 zápasech základní části si připsal 39 bodů za 11 branek a 28 asistencí. V play duelech play off zaznamenal jednu asistenci. Byl také zvolen do All Star týmu nováčků AHL.

Detroit draftoval Hronka předloni ve druhém kole na 53. pozici a do zámoří odešel po draftu z Hradce Králové, za který v extralize sehrál 41 zápasů a připsal si čtyři asistence. Účastník dvou mistrovství světa dvacítek a jednoho světového šampionátu osmnáctek v AHL za Griffins hrál AHL na konci před minulé sezony po příchodu ze Saginawu z juniorské OHL a získal s nimi Calderův pohár.

V dvaadvacetičlenném kádru Detroitu naopak vedle útočníka Martin Frka zůstal mezi obránci Libor Šulák, který se tak přibližuje debutu v NHL. Čtyřiadvacetiletý Šulák převážnou část minulé sezony ještě strávil ve finské lize v Pelicans Lahti, kam jej Red Wings zapůjčili, a rovněž se představil v českém dresu na světovém šampionátu v Kodani a Herningu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články