Hlavní obsah

Komická chyba pobavila NHL. Rangers povýšili trest za příliš mnoho hráčů na novou úroveň

New York/Praha

Kuriózní moment přinesl závěr čtvrtečního utkání NHL mezi New Yorkem Rangers a Nashvillem. Domácí Jezdci dvě minuty před koncem základní hrací doby prohrávali 1:2 a veškeré úsilí tak vrhli do útočení. Dle očekávání i odvolali na střídačku gólmana Henrika Lundqvista, aby zvýšili početní převahu hráčů v poli, jenže vše se jim nakonec vymklo z rukou.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Gólman Rangers Henrik Lundqvist zasahuje v utkání proti Nashvillu.

Článek

Přitom Rangers, za které si připsal asistenci na jejich první gól i český útočník Filip Chytil, svitla v závěru při hře bez brankáře ještě větší naděje na srovnání, neboť se v 59. minutě provinil nedovoleným bráněním P.K. Subban a rozhodčí signalizovali trest pro obránce Predators.

K přesilovce pro domácí ale nakonec nedošlo, Rangers se o ni připravili vlastní chybou. A že byla komická...

Foto: Sport.cz

Hokejisté NY Rangers svou snahu o vyrovnání trochu přehnali...

MSG Network

Domácí střídačka si totiž v momentě Subbanova faulu neuvědomila, že Lundqvist už je dávno na střídačce a na ledě je tak šest bruslařů. Na hrací plochu však skočil sedmý, takže sudí hru přerušili a kromě Subbana byla potrestána i domácí lavice za příliš mnoho hráčů na ledě.

Rangers následně znovu odvolali gólmana, Colton Sissons ale trefil prázdnou branku a přidal třetí gól hostujícího celku. Domácí pak už stačili trefou Pavla Bučněviče pouze korigovat na konečných 2:3.

Reklama

Související témata: