Hlavní obsah

NHL je blíž! Kovář trénoval s Bostonem

Útočník Jan Kovář dnes trénoval s hokejisty Bostonu, není proto vyloučeno, že by se mohl dočkat angažmá v NHL. Osmadvacetiletý reprezentant v polovině října podepsal smlouvu s farmářským týmem Bruins a následně hrál za Providence v AHL. Bližší informace o plánech Bostonu nejsou známé, klub pouze na svém oficiálním twitteru oznámil, že se Kovář dnes zapojil do přípravy týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Kovář míří na trénink. Ilustrační foto

Článek

Kovář odešel do zámoří v létě, kdy se po pěti letech strávených v Magnitogorsku domluvil na spolupráci s New York Islanders. Místo v kádru si ale v přípravě nevybojoval a na začátku října jej klub formálně poslal na farmu, kde ale hrát nemohl.

Následně jej zástupci Islanders zařadili na takzvaný bezpodmínečný seznam volných hráčů, odkud si jej jiný zájemce nevybral, načež s ním klub ukončil kontrakt.

Odchovanec Písku zůstal v zámoří a podepsal zkušební smlouvu s Providence, za které doposud odehrál 12 zápasů s bilancí čtyř branek a šesti asistencí. Kdyby se nyní Kovář dohodl na smlouvě s Bostonem, ve kterém působí i čeští útočníci David Pastrňák a David Krejčí, mohl by za Bruins poprvé nastoupit v noci ze čtvrtka na pátek evropského času, kdy Boston doma přivítá NY Islanders.

Reklama

Související témata: