Hlavní obsah

Naštvaný Rittich se obul do rozhodčích. Co ho tak vytočilo?

Calgary/Praha

Byl pořádně vytočený a dal to dost jasně najevo. Český brankář David Rittich, který obvykle působí klidným dojmem, se tentokrát pořádně rozlítil. Trnem v oku mu byl rozhodující gól Tylera Seguina, po kterém Dallas vyhrál v pokračování NHL nad Calgary 4:3 v prodloužení.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Český brankář Calgary David Rittich (33) chytá střelu v utkání s Dallasem.

Článek

O klíčovém momentu se mluvilo ještě několik minut po utkání. Hlavně Rittich ho nemohl dostat z paměti. Před Seguinovou trefou, kterou sudí potvrdili až po zhlédnutí videozáznamů, totiž střelcův spoluhráč Jamie Benn projel v brankovišti za českým brankářem a mezi oběma došlo k menšímu kontaktu bruslemi (čas ve videu 8:08).

Ritticha ale dotek protihráče rozhodil natolik, že mu pravá noha odklouzala dál, než čekal, a proto se podle vlastních slov nestihl dostatečně připravit na střelu. „Každý to viděl. Ano, měl jsem trochu času, ale ne tolik, abych se stoprocentně připravil," čílil se šestadvacetiletý brankář. „Příště si tam (v brankovišti) asi lehnu na půl hodiny, aby si toho (rozhodčí) všimli," dodal rozzlobeně.

Úspěšný střelec byl ale opačného názoru. „Gólman se dostal do postavení, takže si nemyslím, že se jednalo o faul na brankáře," řekl Seguin, který si připsal čtvrtý vítězný gól v kariéře.

Podobně naladěný jako Rittich byl i kouč Calgary Bill Peters. „V Torontu (kde se přezkoumávají veškeré sporné situace) přišli s tím, že (Rittich) měl dostatek času na návrat do původní pozice a přípravu na střelu. O tom bychom se mohli bavit celý večer, ne?"

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Útočník Dallasu Tyler Seguin (91) střílí rozhodující gól v zápase s Calgary. Český brankář David Rittich (33) na umístěnou střelu nedosáhl.

Bruce Fedyck

„Máme štěstí, že jsme získali alespoň bod. Nehráli jsme moc dobře, nevěnovali jsme pozornost detailům. Neměli jsme takové nasazení, které je ke dvěma bodům potřeba," doplnil kanadský kouč, jehož slova potvrdil i Rittich.

„Vždy je to těžké, když prohrajete. Některé věci se nám v zápase povedly, ale nebylo jich dost," uzavřel jihlavský rodák, který se do branky Flames dostal po jednozápasové pauze.

Reklama

Související témata: