Hlavní obsah

Ovečkin byl zvolen hvězdou týdne NHL

Ruský hokejista Alexandr Ovečkin byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v NHL. Útočník Washingtonu se blýskl hattrickem ve dvou zápasech za sebou, celkem dal ve třech utkáních sedm gólů a byl nejlepším střelcem ligy. Druhou hvězdou byl zvolen centr Winnipegu Mark Scheifele, třetí hvězdou se stal Jack Eichel z Buffala.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Snajpr Washingtonu Alexandr Ovečkin pálí na branku Buffala.

Článek

Třiatřicetiletý kapitán Washingtonu přispěl třemi góly k výhrám nad Detroitem (6:2) a Carolinou (6:5 po nájezdech). Týden uzavřel trefou v duelu s Buffalem, v němž k výhře 4:3 po nájezdech přispěl i proměněným vítězným samostatným nájezdem. S bilancí 29 branek kraluje celé soutěži.

Scheifele ve čtyřech zápasech uplynulého týdne nasbíral v dresu Winnipegu jedenáct bodů za pět gólů a šest asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem ligy. Blýskl se mimo jiné vítěznými brankami v prodloužení ve dvou zápasech za sebou a pomohl Jets do čela Centrální divize.

Druhý v produktivitě byl v minulém týdnu Eichel, který zaznamenal devět bodů za pět branek a čtyři asistence. Zazářil především v duelu s Bostonem, v němž pomohl k výhře 4:2 dvěma góly a dvěma asistencemi.

Reklama

Související témata: