Hlavní obsah

Krutě zaplacená trefa! Tento gól musel kapitána San Jose opravdu hodně bolet

San José/Praha

Že hokej někdy pořádně bolí, to ví každý, kdo tento sport alespoň občas sleduje. V nočním utkání prvního kola play off NHL mezi San Jose Sharks a Vegas Golden Knights ale došlo ke kurióznímu gólu, který jeho „střelce“ na chvíli úplně vyřadil ze hry. Jose Pavelski, kapitán San Jose, totiž puk do brány usměrnil svým obličejem.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Joe Pavelski (vlevo) nastoupil poté, co dal gól obličejem, zpátky do hry s celoobličejovým ochranným krytem.

Článek

Stav byl 0:0 a první třetina se pomalu chýlila k závěru, když v 15. minutě během přesilové hry vyslal puk směrem k bráně Brent Burns. Kapitán Žraloků Joe Pavelski v tu chvíli stál těsně u brány tak, aby mohl kotouč tečí případně usměrnit za záda gólmana Fleuryho.

To se mu nakonec i podařilo, ovšem nejspíš jiným způsobem, než jakým předpokládal a chtěl. Tvrdá Burnsova střela se do sítě odrazila od obličeje amerického útočníka.

Všichni se radovali, ale číslo osm zamířilo do šaten a kdekdo čekal, že už se na lavičce Sharks v tomto zápase neobjeví. Pavelski se ale projevil jako pravý kapitán, když se nejen za čas vrátil na střídačku s ochranným krytem přes celou tvář, ale dokonce i naskočil zpátky do zápasu.

I díky úvodnímu kurióznímu a bolestivému gólu nakonec Sharks přesvědčivě zvítězili 5:2. K výhře přispěl gólem a asistencí i český útočník Tomáš Hertl.

Reklama