Hlavní obsah

Posadit Mrázka? Nebylo to těžké rozhodnutí, řekl kouč Caroliny a chválil konkurenta

Carolina/Praha

Tahle pozice se mu nelíbí. Český gólman Petr Mrázek zůstal ve třetím finále Východní konference NHL jen na střídačce Caroliny, odkud sledoval, jak Hurricanes prohrávají s Bostonem 1:2 a jedna prohra je dělí od konce sezony. Kouč Rod Brind'Amour vsadil tentokrát na Curtise McElhinneyho a i přes porážku s ním byl spokojený. "Mac byl skvělý. Dal nám šanci na vítězství," chválil brankáře trenér Hurricanes.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Brankář Caroliny Curtis McElhinney (35) byl v utkání s Bostonem oporou Hurricanes, porážce však nezabránil. Kouč jej po utkání pochválil

Článek
Fotogalerie

Mrázek byl jedničkou týmu v play off, jen když ho trápilo zranění, naskočil místo něj McElhinney. Vedl si však výtečně. Když pak na startu série Carolina prohrála oba duely na ledě Bostonu a Mrázek dostal deset gólů, rozhodl se kouč udělat v kleci změnu.

"Nebylo to těžké rozhodnutí. S oběma našimi gólmany jsme spokojení. Jsme šťastní, že je máme. Střídají se v brance po celý rok," vysvětlil trenér Caroliny Rod Brind'Amour nasazení Curtise McElhinneyho místo Mrázka. "Mac nám dal šanci na vítězství. To je vše, co od gólmana žádáte. Jejich brankář ale předvedl mimořádný výkon. Byl to dobrý souboj," dodal kouč Hurricanes.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek

Hlavní hvězdou utkání byl však gólman Bostonu Tuukka Rask, v první třetině při náporu Caroliny zlikvidoval hned dvacet střel a položil základ k výhře Bruins. "Dřeli jsme, líbilo se mi, jak jsme hráli. Na své hráče jsem pyšný," konstatoval Brind'Amour, jenž uznal, že úvodní dva duely jeho týmu zrovna nevyšly. "Moc jsme se nepředvedli, tohle bylo lepší," dodal i přes porážku.

Reklama