Hlavní obsah

Svědkem trestného činu! Spoluhráč českého útočníka zastoupil policii, ta mu teď děkuje

Vancouver/Praha

Přicestovali do Vancouveru, kde je v úterý čeká utkání NHL proti domácím Canucks, a užívali si volné neděle. Někteří hokejisté Ottawy strávili čas procházkou po městě, stejně jako obránce Mark Borowiecki. A urostlý třicetiletý Kanaďan potvrdil, že se mu ne nadarmo přezdívá „Borocop“.

Foto: Profimedia.cz

Asistent kapitána hokejistů Ottawy Mark Borowiecki.

Článek

Spoluhráč českého útočníka Filipa Chlapíka si na ulici ve čtvrti Gastown všiml neznámého muže, který se snažil vloupat do zaparkovaného auta. Lupič rozbil okénko vozidla, vytáhl z něho batoh, načež se s ním snažil zmizet.

„Řekl jsem mu, ať mi to odevzdá. Odpověděl, že si mám hledět svého. Tak jsem musel zasáhnout," uvedl obránce, který v této sezoně vstřelil dva góly a přidal osm asistencí, takže jej od vyrovnání osobního maxima dělí už jen bod, pro kanadská média. Zloději následně zabránil nasednout na kolo, místo toho ho složil k zemi a přivolal policii.

„Děkujeme Markovi za pomoc a doporučujeme všem, kteří jsou svědky zločinu, aby upozornili policii a zůstali v bezpečí," stojí v oficiálním prohlášení vancouverské policie.

Borowieckého aktivita zachránila oběť loupeže od pořizování nových dokladů, neboť v batohu se nacházely i pasy.

Reklama

Související témata: