Hlavní obsah

Zraněného Matthewse nahradil na Utkání hvězd NHL Brady Tkachuk

New York

Americký hokejový kanonýr Auston Matthews z Toronta se nezúčastní víkendového Utkání hvězd NHL v St. Louis. Dvaadvacetiletý první hráč draftu z roku 2016 se omluvil kvůli problémů se zápěstím. Jeho místo v Atlantické divizi zaujal dvacetiletý útočník Brady Tkachuk z Ottawy, který bude na tradiční exhibici debutovat.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Auston Matthews z Toronta se v utkání NHL proti Calgary tlačí před českého brankáře Davida Ritticha.

Článek

Matthews si mohl připsat účast na All Star Game i ve své čtvrté sezoně v NHL. Nakonec ale bude chybět a český střelec David Pastrňák z Bostonu se nesetká ani s jedním ze svých nejbližších pronásledovatelů v boji o Maurice Richard Trophy.

Matthews vstřelil v sezoně 34 branek stejně jako Rus Alexandr Ovečkin z Washingtonu, který se omluvil stejně jako loni kvůli odpočinku před zbytkem sezony, přestože měl být kapitánem Metropolitní divize. Pastrňák, který bude mít "céčko" na dresu ve výběru Atlantické divize, vládne kanonýrům se 37 brankami.

Tkachuk bude trávit čas v St. Louis i se svým o dva roky starším bratrem Matthewem z Calgary, který byl zařazen do Pacifické divize. Mladší ze synů bývalého hvězdného útočníka Keitha Tkachuka si v této sezoně připsal v dresu Senators ve 48 zápasech 27 bodů za 15 branek a 12 asistencí.

Reklama