Hlavní obsah

Tvrdá pěstní odveta! Kassian s Tkachukem srovnali účty

Edmonton/Praha

Jak slibovali, tak učinili. Dva hokejoví raubíři Zack Kassian z Edmontonu a Matthew Tkachuk z Calgary se podruhé v krátké době porvali během zápasu NHL. Oba forwardi se spolu střetli už v půlce ledna, nevraživost mezi hráči se podepsala i na utkání hvězd a ještě více vyšponovala náboj nadcházející odvety v tradiční bitvě o kanadskou Albertu. Fanoušci tvrdého hokeje a nekompromisního měření sil pomocí pěstních soubojů se ve středu dočkali a Kassian s Tkachukem zřejmě definitivně srovnali nevyřízené účty.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Forward Edmontnonu Zack Kassian (vlevo) a útočník Calgary Matt Tkachuk znovu změřili síly v pěstním souboji.

Článek

Když si dvaadvacetiletý útočník Matthew Tkachuk 11. ledna u mantinelu dvěma tvrdými zákroky podal o sedm let staršího kanadského forwarda Zacka Kassiana, dostal za to pozásluze tvrdě naloženo pěstmi. Druhý jmenovaný za své počínaní vyfasoval pokutu od vedení soutěže. „Tkachuk si mě musel s někým splést. Myslím, že nechápe, že hrajeme ve stejné divizi," narážel tehdy kanadský pořízek na nadcházející odvetu.

Ta byla na programu ve středu a fanoušci NHL s napětím očekávali, co jiskření mezi oběma borci přinese tentokrát. Obecenstvo Rogers Place se dočkalo hned v úvodní třetině. Kassian s Tkachukem se postavili na vhazování vedle sebe, prohodili pár slov a následně mezi nimi proběhlo boxerské druhé kolo.

„Nemám rád, když mě někdo mlátí před vlastními fanoušky," nechal se po zápase slyšet americký útočník s odkazem na bitku z 11. ledna. „Od toho vyřídit si to sním (Kassianem) mě odrazovalo hodně lidí, chtěl jsem to ale udělat. Já jsem nepotřeboval dnes někomu něco dokazovat, udělal jsem to hlavně kvůli sobě," okomentoval Tkachuk středeční odvetu.

Svůj pohled přidal i kanadský útočník Edmontonu. „Chtěl se se mnou rvát hned od začátku zápasu, ale říkal jsem si, že ho v tom chvíli nechám, ať o tom přemýšlí," řekl zámořským reportérům Kassian. „Teď už je po všem...Vždy jsem říkal, že je to dobrý hráč, respektuji ho za to, že se k tomu všemu dnes takhle postavil," naznačoval Kanaďan reportérům, že incident mezi oběma hráči je uzavřená záležitost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články