Hlavní obsah

Boj o život kanadské hvězdy! Jaký je Bouwmeesterův stav po kolapsu?

Hokejista St. Louis Blues Jay Bouwmeester zůstává po srdeční příhodě při úterním zápase NHL v Anaheimu v nemocnici na pozorování. Podle vyjádření klubu se šestatřicetiletému obránci daří dobře a čekají ho další vyšetření, která pomohou určit příčinu jeho kolapsu.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Obránce St. Louis Blues Vince Dunn (vlevo) a bek Anaheimu Josh Manson poté, co Jay Bouwmeester v první třetině zkolaboval na střídačce.

Článek

"Jay momentálně podstupuje sérii testů, které mají určit, jak a proč se to stalo, ale všechno zatím vypadá dobře," uvedl manažer St. Louis Doug Armstrong v prohlášení.

V nemocnici Bouwmeestera navštívil i kapitán týmu Alex Pietrangelo, než se mužstvo přesunulo k dalšímu zápasu do Las Vegas. "Bude těžké hrát, ale mluvili jsme s Jayem a je v dobré náladě. Ulevilo se nám. Zůstali jsme přes noc, nechtěli jsme odjet, než bude jasné, jak mu je," řekl Pietrangelo.

Bouwmeester se zhroutil během první třetiny na střídačce po dokončeném střídání, když se v přerušené hře natahoval pro pití. Na pomoc mu okamžitě přispěchaly lékařské týmy obou klubů. Podle Armstronga museli záchranáři použít i defibrilátor, aby obnovili činnost srdce.

"Když se něco takového stane, nikdy to není dobré, nicméně se to nemohlo stát na lepším místě než v Honda Center. Díky všem za pomoc při záchraně života," uvedl Armstrong. Při převozu do nemocnice už byl Bouwmeester při vědomí a komunikoval.

Zápas, z něhož bylo odehráno necelých 13 minut, zůstal nedohrán a vedení NHL pro něj najde nový termín.

Bouwmeester hraje v NHL sedmnáctou sezonu, v té minulé získal se St. Louis Stanleyův pohár. Má také zlatou olympijskou medaili z her v Soči v roce 2014. Kanadský obránce patří k železným mužům a drží v NHL jednu z nejdelších sérií bez vynechaného zápasu: nastoupil k 737 utkáním v řadě.

Reklama

Související témata: