Hlavní obsah

Jednička draftu Lafreniére podepsal smlouvu s Rangers

Praha

Útočník Alexis Lafreniére podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s New York Rangers, kteří si ho vybrali jako jedničku v letošním draftu NHL. Podle webu capfriendly.com si může kanadský hokejista včetně různých bonusů vydělat celkem až 11,33 milionu dolarů.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Kanadský útočník Alexis Lafreniére

Článek

Smlouva je pro 42. kanadskou jedničkou draftu NHL a první od roku 2015, kdy Edmonton sáhl po svém současném kapitánovi Connoru McDavidovi, opožděným dárkem k devatenáctinám, které oslavil v neděli.

Lafreniére na začátku roku získal s Kanadou zlato na mistrovství světa hráčů do 20 let v Ostravě a Třinci. Po turnaji obdržel cenu pro nejlepšího útočníka i nejužitečnějšího hráče.

Před ukončením sezony kvůli pandemii koronaviru byl nejproduktivnějším hráčem juniorské soutěže QMJHL, v níž v dresu Rimouski zaznamenal 112 bodů za 35 branek a 77 asistencí v 52 zápasech.

Druhý rok po sobě díky tomu Lafreniére získal ocenění pro nejlepšího hráče celé kanadské juniorské ligy CHL, což v minulosti dokázal pouze současný kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Reklama