Hlavní obsah

I v závěru utkání je nutné jít za vítězstvím, říká Eliáš z New Jersey

TORONTO

Zdálo se, že po utkání byli všichni v pohodě. Hokejisté New Jersey Devils s tím, že získali dva body a že se jim stále daří. Torontský trenér Wilson pro změnu nebral utkání jako prohru, ale jako zisk bodu za konečný stav 1:2 po prodloužení. Svoji 27. asistenci si v této sezóně připsal Patrik Eliáš, který byl s výsledkem také spokojený.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Patrik Eliáš z New Jersey Devils

Článek

Do jaké míry je frustrující pro útočníka utkání, které se skončí v normálním čase 1:1? Nelze počítat, že každý večer budou padat branky. V tomto zápase se nám s přibývajícím časem dařilo více a více. Druhou polovinu zápasu jsme odehráli podstatně lépe. Třetí třetinu jsme měli hru naprosto pod kontrolou, o čemž svědčí i počet střel na branku (13:10 pro Devils) a nakonec jsme vyhráli. Nezáleží na tom, jestli se vyhraje 1:0 nebo 5:1.

Vyrovnávací branka padla ve 44. minutě při hře čtyři na čtyři, vstřelil ji Zubrus, ale vy jste si připsal při ní asistenci… Dainius hrál dnes velice dobře. Dokázal si hodně podržet puk, což je důležité. Neodhazovat ho. Pak si mužstvo může něco vytvořit v útočné třetině. To bylo i důležité při vyrovnávací brance. Zubrus přidržel puk, přišel jsem mu na pomoc a nahráli jsme to obránci Faynovi, ten vystřelil od modré a Zubrus skvělou tečí dostal puk do sítě. Pro gólmana je těžké na to reagovat. Dostali jsme se zpátky do zápasu a v prodloužení jsme si došli pro vítězství.

Nesvádí systém v NHL, kdy za vítězství v prodloužení i v normálním čase jsou dva body, zatímco za prohru v prodloužení je jeden bod k tomu, že v závěru utkání nikdo nechce riskovat a raději počká za nerozhodného stavu na jistý bod po šedesáti minutách? Těžko se na to odpovídá. Určitě nikdo nechce inkasovat branku v posledních pěti minutách. Když však některý tým vsadí na defenzívu, tak si říká o gól. Je nutné i v závěru jít za vítězstvím.

Padlo málo branek díky výkonům brankářů… Torontský brankář Reimer chytal velmi dobře, měl několik skvělých zásahů. Náš brankář Hedberg nás taky v určitých momentech podržel. To je v takovém utkání potřeba.

Reklama