Hlavní obsah

Voráček se poprvé vyjádřil k vulgaritám na tiskovce. Jeho slova řešilo i vedení NHL

Vedení hokejové NHL se příliš nelíbil mediální výstup českého útočníka Philadelphie Jakuba Voráčka, který na páteční tiskové videokonferenci po zápase s Pittsburghem slovně zaútočil na novináře Mikea Sielskiho píšícího pro The Philadelphia Inquirer a použil při tom i vulgárních výrazů. Sám kladenský odchovanec se k celé záležitosti poprvé vyjádřil na svém Twitteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček v dresu Philadelphie.

Článek

„Záleží na tom, co řeknu, Mikeu? Vždycky budeš psát zku*ené s*ačky, takže na tom nezáleží," reagoval Voráček na otázku žurnalisty, jak odlišná je současná sezona vzhledem k současným okolnostem, které po celém světě panují.

„Ano, je to jiné. Máme čtyři body z prvních dvou zápasů... Ani jsem nechtěl na tvou otázku odpovídat, protože jsi takový podrazák, že to ani není vtipné. Další otázka," dodal jednatřicetiletý křídelní útočník.

Sielski v poslední době opakovaně Voráčka a další tahouny Flyers kritizoval. Rád si do nich rýpnul. A hráči Flyers měli nejednou dojem, že jeho texty mají k realitě hodně daleko...

Příkladem článek z úvodu loňské sezony, kdy se týmu moc nedařilo a kouč Alain Vigneault v rozhovoru říkal, že od svých klíčových borců požaduje lepší výkony. Opodál stojící Voráček a James van Riemsdyk se během trenérova interview měli smát. Ze Sielskiho článku podle Philadelphie vyznívalo, že se hráči smáli svému trenérovi.

„Tu pasáž v článku jsem upravil, abych objasnil, že nevím, o čem se spolu (Voráček a Van Riemsdyk) bavili. Řekl jsem, že jsem ochotný, abych věci urovnal, si s Jakubem po tréninku nebo po telefonu promluvit," dodal Sielski.

Jenže k tomu nedošlo. Třeba novinář Jimmy Murphy píšící pro bostonhockeynow.com Voráčkovu reakci na tiskovce odsoudil. Má za to, že Čech měl během pauzy před aktuální sezonou dlouhý čas na to, aby se Sielskim vše vyřešil.

„Voráček měl čtyři měsíce na to, aby si to osobně vyříkali z očí do očí, ale udělá to teď na tiskové videokonferenci? Měl by dospět!" napsal Murphy na Twitteru.

A Voráček na jeho slova zareagoval. „Co myslíte, že (Sielski) dělal, když byl loni v naší šatně? Ani se na mě nepodíval, protože věděl, že bych vybouchnul. Věřte mi, že bych si to s ním rád vyříkal osobně, ale tohle byla naše první vzájemná komunikace od té doby," uvedl mistr světa z roku 2010.

Sielskiho kolega z redakce Sam Carchidi pak přišel s informací, že Voráčkovu reakci řešilo i vedení NHL. A moc nadšené z ní nebylo.

„Liga měla podle Billa Dalyho, zástupce komisionáře NHL, „diskuzi" s Jakubem Voráčkem o jeho nadávkami plném výstupu na virtuální tiskovce po pátečním zápase. (Daly) Nechtěl komentovat, zda byla udělena i nějaká pokuta," prozradil Carchidi.

NHL má pro podobné situace pochopení, ale nelíbí se jí, pokud se hráči projevují takto veřejně, zvlášť pokud tiskové konference média vysílají živě a jejich vyjádření obsahují nadávky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: