Hlavní obsah

Parádní trefy potvrdily životní sezonu českého talentu v NHL. Co bude dál?

Newark/Praha
Aktualizováno

Jeho tým patří v NHL k nejhorším, na účast v play off už musel dávno zapomenout, ale český útočník New Jersey Devils Pavel Zacha prožívá z osobního hlediska nejúspěšnější sezonu v zámoří. Na úterní výhře nad Bostonem 4:3 v prodloužení se podílel dvěma góly a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Pavel Zacha (37) po zápase s Bostonem.

Článek

Svým druhým gólem v utkání rozhodl v prodloužení a připsal si tak devátou vítěznou trefu v NHL. Při signalizovaném vyloučení Bostonu si najel před bránu a bekhendem zavěsil pod horní tyč.

„Všiml jsem si, že se zaměřují na Jacka Hughese s pukem. A když šel k Willu Butcherovi, viděl jsem, že ujíždím hráči (Davidu Pastrňákovi) směrem k bráně, takže když mi (Hughes) přihrál, mohl jsem si najet až do brány. Zkusil jsem bekhend a vyšlo to," radoval se Zacha v pozápasovém rozhovoru z rozhodujícího zásahu.

Mezi střelce se zapsal už v deváté minutě, kdy parádní bombou bez přípravy využil hned po třech sekundách přesilovou hru. V průběhu utkání pak ještě nastřelil tyč.

Nyní má na svém kontě 15 gólů a 18 přihrávek, což je po pěti sezonách v NHL jeho osobním maximem.

„Chci se každý rok zlepšovat. Mám teď příležitost hrát první přesilovku se skvělými spoluhráči, hraju i prodloužení. Snažím se každou šanci využít a pokaždé, když jsem na ledě něco udělat. Získané sebevědomí a větší čas na ledě ke sbírání gólů a asistencí hodně pomáhá," pochvaloval si 24letý rodák z Brna.

Pro něj i jeho spoluhráče byla výhra nad Bostonem zároveň rozlučkou s vlastními fandy na domácím stadionu pro tuto sezonu. Zbylá utkání už Devils odehrají venku.

„Přáli jsme si vyhrát poslední zápas sezony doma před našimi fanoušky. A jsem šťastný, že se nám to podařilo," těšil někdejší šestku draftu alespoň dílčí úspěch v jinak nepovedené sezoně pro jeho tým.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Pavel Zacha (37) při zápase s Bostonem.

Doufá, že v příštím ročníku už budou Devils silnější. „Každé léto makáte na tom, abyste se zlepšili. Musíme pokračovat v tvrdé práci i jako tým a zlepšovat se. Bude pak větší zábava hrát takové zápasy a třeba se probojovat do play off," dodal Zacha.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: