Hlavní obsah

Svozil a Ryšavý zamířili z přípravy Columbusu do klubů ve WHL

Český hokejový obránce Stanislav Svozil a útočník Martin Ryšavý zamířili z přípravného kempu Columbusu do svých nových působišť v juniorské WHL. Osmnáctiletý Svozil bude hrát za celek Regina Pats a stejně starý Ryšavý bude nastupovat za tým Moose Jaw Warriors.

Foto: /www.hc-kometa.cz

Stanislav Svozil během utkání Brna v Kladně.

Článek

Svozil byl letos v červenci nejvýše draftovaným českým hokejistou v NHL, když si jej Blue Jackets vybrali ve 3. kole na 69. pozici. V srpnu podepsal s Columbusem tříletou nováčkovskou smlouvu.

Svozil si v uplynulé sezoně připsal v české extralize v dresu Komety Brno v 38 zápasech včetně play off tři body za gól a dvě asistence. V domácí nejvyšší soutěži působil druhou sezonu, na kontě v ní má celkem 79 zápasů a osm bodů (3+5).

Loni v listopadu si na turnaji Karjala v Helsinkách proti Rusku (0:3) odbyl premiéru v reprezentaci. Představil se i na přelomu roku na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu, v dubnu a květnu hrál na světovém šampionátu osmnáctek v americkém Friscu. Na obou turnajích zaznamenal shodně v pěti duelech jednu asistenci.

Ryšavého si Columbus vybral v 7. kole na 197. místě. V minulé sezoně debutoval v extralize v barvách Vítkovic a v šesti zápasech nebodoval. Hrál také v první lize za Přerov. Na MS osmnáctek v pěti duelech vstřelil dvě branky a na jednu přihrál.

Reklama