Hlavní obsah

Obránce Hughes a útočník Pettersson uzavřeli nové smlouvy s Vancouverem

Americký obránce Quinn Hughes a švédský útočník Elias Pettersson podepsali jako chránění volní hráči nové lukrativní kontrakty v NHL s Vancouverem. Jednadvacetiletý Hughes uzavřel šestiletou smlouvu na 47,1 milionu dolarů, o rok starší Pettersson se upsal na tři roky a vydělá si celkem 22 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Švédský útočník Elias Pettersson

Článek

Hughese si vybrali Canucks v roce 2018 v prvním kole jako sedmičku draftu. V NHL debutoval na závěr sezony 2018/19 po jeho konci na University of Michigan v NCAA. Teď už má na kontě v základní části 129 utkání a 97 bodů za 11 branek a 86 asistencí. V 17 duelech play off přidal dva góly a 14 přihrávek.

Hughesovi skončila tříletá nováčkovská smlouva, podle které mohl dosáhnout i s bonusy celkem na 4,812 milionu dolarů. Teď bude mít příjem 7,85 milionu dolarů ročně. Jeho mladšího sourozence Jacka, který hraje v útoku, si vybralo v roce 2019 jako jedničku draftu New Jersey. Nejmladšího bratra Lukea, jenž nastupuje v obraně, draftovali také Devils letos jako čtvrtého v pořadí.

Pettersson byl čtyřkou draftu v roce 2017, za Vancouver nastoupil o rok později po sezoně strávené ve Växjö a hned se stal ofenzivním lídrem Canucks. Ve 165 duelech v NHL zaznamenal 153 bodů za 65 gólů a 88 asistencí. V 17 zápasech play off nasbíral sedm branek a 11 přihrávek. Jeho dosavadní tříletá nováčkovská smlouva mu i s bonusy zajišťovala dohromady 11,325 milionu dolarů.

Při přetrvávajících jednáních i po startu přípravného kempu Vancouveru se Hughes s Petterssonem připravovali v Michiganu i spolu s útočníkem Bradym Tkachukem z Ottawy, který je také v pozici chráněného volného hráče. Na jejich přípravu dohlížel Quinnův otec Jim Hughes, bývalý ředitel pro hráčský rozvoj v celku Toronto Maple Leafs.

Reklama