Hlavní obsah

Je konec! Prongera i po dvou letech trápí poraněné oko a na led už se nevrátí

Philadelphia/Praha

To, o čem se spekulovalo už delší dobu, je teď definitivní. Kanadský hokejový obránce Chris Pronger končí svou bohatou kariéru, neboť se stále nezbavil následků po zranění oka, které utrpěl před takřka dvěma lety.

Foto: Profimedia.cz

Chris Pronger (20) naposledy oblékal dres Philadelphie.

Článek

Devětatřicetiletý urostlý zadák naposledy nastoupil v dresu Philadelphie v listopadu 2011, tedy měsíc poté, co jej během zápasu zasáhl útočník Toronta Michail Grabovskij čepelí své hole do pravého oka. Pak však již Pronger zápasového zatížení nebyl schopen.

Člena Triple Gold Clubu (sdružuje vítěze Stanley Cupu, olympijských her a mistrovství světa) trápily potíže s periferním viděním a dezorientací, kterou způsobovaly světlo a hlasité zvuky.

Už v lednu tohoto roku jeho bratr Sean připouštěl, že Chris Pronger se k hokeji nikdy nevrátí, stoprocentně to ale tvrdit nechtěl. To učinil až nyní generální manažer Flyers Paul Holmgren. „Chris už hokej nikdy hrát nebude. Nemám problém to říct," uvedl v rozhovoru pro The Hockey News.

Philadelphia s dvojkou draftu roku 1993 podepsala před čtyřmi roky sedmiletý kontrakt na 34,55 miliónů dolarů, až do sezóny 2016/17 tedy ještě bude pobírat plat, dohromady přes 12 miliónů dolarů.

Na to však obránce, který v NHL prošel mužstvy Hartfordu, St. Louis, Edmontonu, Anaheimu a Philadelphie, nyní vůbec nemyslí. Prioritou zůstává, aby se zbavil následků zranění. „Je těžké přijít domů, žijeme ze dne na den. Některé jsou dobré, jiné horší. Je hodně traumatizující a těžké koukat na to, čím prochází, ale Chris bojuje," popisovala loňský rok Prongerovy obtíže jeho žena Lauren.

Reklama

Související témata: