Hlavní obsah

Skvělý Hudler táhne Calgary. V NHL dosáhl sta gólů a kouč Plamenů velebí jeho výkony

Od začátku nové sezóny zápas co zápas střádá trefy i asistence a jeho Calgary pravidelně boduje. Až ve svém posledním zápase se Flames poprvé zasekli, když prohráli v Anaheimu 2:3. Jiří Hudler přesto slavil. Dal totiž svůj 100. gól v NHL, jeho výkony si tak kouč Plamenů Bob Hartley nemůže vynachválit.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Jiří Hudler (zcela vpravo) se raduje z gólu.

Článek

Ve 44. minutě devětadvacetiletý útočník precizně tečoval Russelovo nahození od modré čáry a názorně demonstroval pohodu, v jaké se momentálně nachází. Hudler bodoval v šesti utkáních v řadě, což se mu naposled podařilo v únoru 2011. Nashromáždil osm kanadských bodů (po čtvrtečních zápasech mu patří 20. místo v kanadském bodování NHL) a na své výkony slyší jen chválu.

„Je naším hnacím motorem, pořád ve středu dění. A předvádí velké věci," jihl kouč Plamenů Bob Hartley.

Z výkonů nehvězdné sestavy Flames, v níž už nefigurují dlouholeté ikony Iginla a gólman Kipprusoff, se nejvíc vymykají právě Hudlerovy ofenzivní kreace. Olomoucký rodák už se doslechl, že by nebylo od věci, kdyby měl na konci základní části průměr kanadského bodu na zápas. „Ale odehráno je teprve pár utkání, přihodit se může cokoli," oponoval Hudler.

V minulé zkrácené sezóně mu přitom na konci přípravného kempu zemřel otec. Osobní tragédie dolehla i na výkony bývalého hráče Detroitu.

„Jiří nenašel svou herní identitu," viděl trenér Hartley. Česká spolupráce s Romanem Červenkou příliš nefungovala a exslávistu nakonec odlákaly do KHL petrohradské milióny. „Od září je ale na Jiřím znát, že má úplně jinou motivaci. V létě tvrdě makal a táhne nás," tvrdil kouč Flames.

Hudler si také začal osvojovat roli domácího. Ve svém domě totiž ubytoval devatenáctiletého nováčka Seana Monahana.

„Hrajeme kulečník, vykládáme o hokeji. Až mě přestane bavit, tak mu najdu něco jiného," vtipkoval Hudler, který si hned vzpomněl na svůj detroitský podnájem u Roberta Langa. „Já ale bydlel ve sklepě, Sean má u mě prezidentské apartmá," ujišťoval Hudler. Z předpokládaného otloukánka ligy zatím dělá černého koně.

Reklama

Související témata: