Hlavní obsah

Pardubický šikula Hemský rozdmýchal šance Ottawy na play off

Ještě pořád mohou hokejisté Ottawy snít o postupu do play off NHL. Postaral se o to Aleš Hemský, který jako jediný uspěl v rozhodujících samostatných nájezdech a zejména díky němu tak Senátoři zdolali Carolinu 2:1. I za to byl pardubický šikula vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Útočník Ottawy Aleš Hemský překonává brankáře Caroliny Cama Warda.

Článek

Hemský byl i u prvního gólu zápasu. Pronikl do útočného pásma a pohlednou kličkou obehrál jednoho z obránců hostujícího celku. Překonat Warda se mu ale nepodařilo, tak přihrál na modrou čáru, odkud vypálil Wiercioch, jehož střelu tečoval střelec Zibanejad.

Po vyrovnání Skinnera už další branka nepadla, rozhodovalo se tak v samostatných nájezdech. Jako druhý za domácí vyrazil Hemský. Navedl si puk na forhend a přesnou střelou k levé tyči zajistil Ottawě vítězství.

Hrajeme lépe jako tým, všiml si Hemský

Senátoři zvítězili ve třetím utkání v řadě, zatímco z předchozích dvanácti duelů vyhráli jen dva. „Poslední tři čtyři zápasy nás drží ve hře brankáři, to je pravděpodobně rozdíl oproti předchozím utkáním," prohlásil Hemský po zápase, v němž gólman Anderson pochytal třicet střel.

„Hrajeme lépe jako tým a víc se nám daří vyhazovat puky z vlastního pásma," všiml si Hemský, který stejně jako jeho spoluhráči stále věří v doutnající naději na play off. Jeho tým ztrácí ve Východní konferenci z dvanácté pozice na osmý Columbus čtyři body. Ve hře o vyřazovací boje jsou však i Washington, Toronto a New Jersey. O udržení stávajících postupových pozic bojují New York Rangers, Philadelphia, Detroit a právě Columbus.

Šance na postup je tak podobně jako například u New Jersey s Jaromírem Jágrem malá. Senátoři se ale hodlají bít až do konce základní části. „My teď nejsme pod tlakem. Pod tím jsou týmy před námi a tím, že jsme vyhráli, jsme ten tlak jen zvýšili," těší střelce úvodního gólu Miku Zibanejada.

Reklama

Související témata: