Hlavní obsah

Rozhodnuto! Jágr zůstane Ďáblem i v příští sezóně NHL

Praha

Jaromír Jágr bude i v příštím ročníku NHL oblékat dres New Jersey. Dvaačtyřicetiletý útočník na úterním srazu hokejové reprezentace prozradil, že se s klubovým vedením Devils dohodl na ročním pokračování spolupráce. Smlouvu by měl podepsat v nejbližší době.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr bude i v příští sezóně NHL hájit barvy New Jersey Devils.

Článek

Jaromír Jágr na úterním tréninku hokejové reprezentace.

"Dá se říct, že jsme domluvení, že příští rok znova budu v Devils," řekl Jágr novinářům v pražských Letňanech. "I když jsme neudělali play off, měli jsme z mého pohledu mužstvo, abychom ho udělali. Věřím tomu, že pokud se tam udělá jedna dvě změny, máme mančaft, abychom příště play off udělali a možná se dostali i dál. Máme perfektního trenéra, který je sice tvrdý, ale rozumí hokeji, což je hrozně důležitý."

Jágr byl v letošní sezóně zámořské soutěže nejproduktivnějším hráčem týmu z Newarku. V 82 zápasech nasbíral celkem 67 bodů za 24 gólů a 43 asistencí. Přesto Ďáblům účast v play off nakonec unikla.

Legendární křídelník si působení v New Jersey oblíbil a nedávno naznačoval, že by chtěl v klubu zůstat i pro příští sezónu.

Vzhůru historickou tabulkou

Kladenský odchovanec tak bude mít v příští sezóně šanci na další posun v ofenzivních kategoriích historických tabulek NHL. Jágr se s 1755 body dělí v produktivitě o šestou pozici se Stevem Yzermanem, s 705 góly je šestý a s 1050 asistencemi osmý. Nejproduktivnější Evropan v dějinách soutěže na tuto bilanci dosáhl v základní části ve 1473 zápasech v dresech Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu a New Jersey.

Nejblíž posunu v historických tabulkách je Jágr mezi střelci, kde o tři branky zaostává za šestým Mikem Gartnerem. Pátý Phil Esposito dal 717 branek, čtvrtý Marcel Dionne 731. V čele je Wayne Gretzky s nepřekonatelnými 894 góly.

V kanadském bodování ztrácí Jágr na pátého Dionnea 16 bodů, v asistencích má odstup 13 nahrávek za sedmým Yzermanem.

Dovede Jaromír Jágr v příští sezóně NHL tým New Jersey do play off?
Ano
89,1 %
Ne
10,9 %
Celkem hlasovalo 10574 čtenářů.

Reklama

Související témata: