Hlavní obsah

Talent Vrána okouzlil Washington. Touhle parádní fintou nadchl při nájezdu

Washington

Doma platí za jednu z největších nadějí českého hokeje. Osmnáctiletý útočník Jakub Vrána teď o svých kvalitách přesvědčuje i zámoří. Odchovanec Letňan, kterého si v letošním draftu NHL vybral jako celkově třináctého v pořadí Washington, ve čtvrtek nadchl svou parádní fintou při nájezdech na předsezónním kempu mladíků Capitals.

Foto: Bill Streicher, Reuters

Jakub Vrána (druhý zprava) na letošním draftu NHL, kde si jej jako 13. v pořadí vybral Washington.

Článek

Během exhibičního zápasu nadějí Washingtonu došlo i na samostatné nájezdy a největší aplaus v nich sklidil právě Vrána. Nejlepší střelec letošního mistrovství světa hráčů do osmnácti let se rozjel proti brankáři, před kterým pak lehce přibrzdil a snažil se naznačit, že se s pukem otočí kolem své osy. V tom si ale stáhl kotouč do bekhendu, čímž gólmana dokonale zaskočil, aby pak forhendem neomylně zakončil pod horní tyčku.

„Je hodně rychlý, má šikovné ruce a skvělou přihrávku. Hráli jsme spolu opravdu dobře a udělali jsme to dost těžké protihráčům, kteří nás bránili," říkal na adresu českého hračičky jeho o rok starší ruský spoluhráč André Burakovskij, se kterým nastupoval Vrána během utkání v jedné útočné formaci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články