Hlavní obsah

Pastrňák boduje na farmě. Dočká se brzy premiéry v NHL?

Providence

David Pastrňák měl před začátkem sezóny velkou smůlu, když po úspěších v kempu vynechal většinu závěrečné fáze přípravy na aktuální ročník. Osmnáctiletý hokejista po srážce se spoluhráčem Mattem Bartkovským musel kvůli zranění ramene vynechat hned pět přípravných duelů a Medvědi jej podle očekávání poslali na farmu do týmu Providence Bruins. Českého útočníka však přechod do méně prestižní soutěže nijak nepoznamenal a v novém působišti se okamžitě stal oporou.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

David Pastrňák slaví se spoluhráčem Paillem gól na 5:1. Český útočník si asistencí připsal první bod v přípravě Bostonu.

Článek

Ve čtyřech zápasech za Providence dvakrát skóroval a čtyřikrát přihrál na gól. Se šesti body je třetím nejproduktivnějším hráčem AHL, před ním se nacházejí dva výrazně starší hokejisté - pětadvacetiletý Paul Thompson a dvaatřicetiletý Kris Newbury.

První branky za farmářský celek se dočkal už ve druhém utkání proti Portlandu, kdy se prosadil krásnou individuální akcí. Osobní statistiky si pak výrazně vylepšil v noci na neděli, kdy se trefil do sítě Worchesteru Sharks a navrch přidal dvě asistence.

Pokud David Pastrňák vydrží pokračovat v současných výkonech, zřejmě jej v dohledné době nemine pozvánka do mužstva Bostonu Bruins.

V zámoří se také rychle rozkoukává další český talent Pavel Zacha, kterého teprve čeká účast na draftu v příštím roce. Nyní však nastupuje v kanadské juniorské soutěži OHL. Po devíti utkáních v dresu Sarnie Sting má na kontě devět bodů za tři góly a šest asistencí a v kanadském bodování ligy je na 34. místě.

Reklama