Hlavní obsah

Kouzelný beton! oslavovali v zámoří Neuvirthův zákrok

Buffalo

Výbornou formu si momentálně užívá v zámořské NHL brankář Michal Neuvirth, jenž byl ve čtvrtečním utkání Buffala proti Montrealu vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Zámořští komentátoři vyzdvihli především jeho zákrok ze třetí třetiny, kdy jeho vytrčený beton nepřelstil montrealský Dale Weise.

Foto: Harry Scull Jr., ČTK/AP

Zákrok gólmana Michala Neuvirtha v utkání proti Montrealu.

Článek

„Neuvěřitelný zákrok Michala Neuvirtha. Jeho kouzelný pravý beton udržel vyrovnané skóre," oslavoval zákrok českého brankáře komentátor zámořské televize. Rodák z Ústí nad Labem se pak blýskl i v prodloužení.

„Tentokrát levým betonem udržel svůj tým ve hře, když po rychlém přesunu zastavil pohotovou střelu Maxe Paciorettyho. Neuvirth výborně předvídal a díky rychlému skluzu stihl zabránit gólu," popisuje situaci server nhl.com.

„Dobře jsem tu situaci přečetl, cítil jsem, že jsem zasáhl, ale neviděl jsem puk. Obrana pak odvedla dobrou práci, když kotouč odpálila pryč," vracel se brankář k zajímavému momentu na klubových stránkách.

V nedělním duelu proti Detroitu se dokonce stal Neuvirth první hvězdou utkání a navíc se mohl radovat z vítězství 3:2 po nájezdech. Tentokrát musel ale po rozstřelu přijmout porážku 1:2, které nezabránilo ani jeho 31 úspěšných zákroků.

„Oba týmy dnes odehrály dobrý zápas. Minule jsme měli v nájezdech trochu štěstí, které nám teď chybělo. Samozřejmě je těžké to zkousnout, ale budeme na to muset zapomenout a posunout se vpřed," nabádal Neuvirth, jehož Buffalo zůstává nejhorším týmem celé NHL.

Reklama

Související témata: