Hlavní obsah

Voráčkovi ubyl další soupeř. Lídr bodování Kane se zranil!

Chicago

Po Tyleru Seguinovi ubyl českému hokejovému útočníkovi Philadelphie Jakubu Voráčkovi další soupeř v honbě za Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování základní části NHL. V nočním utkání s Floridou se totiž Chicagu zranil klíčový útočník Patrick Kane, který v současnosti tabulku produktivity právě před Voráčkem vede. A podle prvotních zpráv to vypadá, že Jestřábi se bez svého klíčového hráče budou muset obejít delší dobu.

Foto: Profimedia.cz

Zraněný útočník Chicaga Patrick Kane

Článek

Kane, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Chicagem, odstoupil z duelu s Floridou už v osmé minutě. Po jemném přistrčení od Alexe Petrovice nekontrolovaně upadl na mantinel a ledovou plochu opouštěl v předklonu.

Kouč Chicaga Joel Quenneville na pozápasové tiskové konferenci potvrdil, že Kane utrpěl zranění v horní části těla. Bližší podrobnosti v té době neměl. „Vypadá to, že nám nějakou dobu bude chybět. Až během středy ale budeme vědět, jak moc je to závažné."

Jestřábi dosud zdravotní stav šestadvacetiletého křídelníka neupřesnili, podle zámořských novinářů však má potíže s ramenem nebo klíční kostí. Doba jeho absence by mohla činit šest až deset týdnů. Možná i déle. Do konce základní části se tak na ledě nesjpíš neobjeví, nejčernější variantou pak je, že pro něj skončila celá sezóna.

„Nikdo nechce sdělit přesnou dobu absence, ale nevypadá to dobře. Snad se rychle zotaví," uvedl na svém účtu na Twitteru novinář Elliotte Friedman ze sportsnet.ca. „Jsem si jistý, že Patrick je momentálně zdrcený. Pokud opravdu bude delší čas mimo, je to špatné pro nás všechny," uvědomuje si útočník Chicaga Kris Versteeg.

Kane, jenž má na čele tabulky produktivity 64 bodů (stejně jako druhý Voráček), se tak přidal k Tyleru Seguinovi. Tomu bitvu o Art Ross Trophy zmařilo předminulý týden zranění kolena, kvůli kterému vynechá tři až šest týdnů.

Reklama

Související témata: