Hlavní obsah

Rozsíval si zlomil kotník a sezóna pro něj končí. Těžká ztráta, litoval kouč Chicaga

Aktualizováno

„Nevypadá to dobře,“ zněla odpověď trenéra Chicaga na dotaz o vážnosti zranění obránce Michala Rozsívala. A jeho slova se potvrdila. Český obránce si v utkání s Minnesotou, v němž Blackhawks stvrdili svůj postup (4:3), zlomil levý kotník a sezóna pro něj skončila.

Foto: Jerry Lai, Reuters

Český obránce Michal Rozsíval při obranném zákroku v utkání s Minnesotou.

Článek

„Těžká ztráta," prohlásil Joel Quenneville lakonicky. „Nevypadá to dobře," dodal trenér Chicaga ke zranění 36letého beka.

Rozsívalovo zranění přišlo ve druhé třetině utkání, kdy se mu při snaze o rychlý obrat při náhlém útočném výpadu soupeře noha zkroutila v kotníku. Při velké bolesti se pak ani nezkoušel postavit.

„Je hrozné vidět spoluhráče v takové bolesti," litoval Patrick Sharp českého obránce. „Nejsem si jistý diagnózou. Ani nevím, jak se mu vede. Zatím jsem ho ještě neviděl. Přesto je působivé, jak se zbytek obrany s touto ztrátou, co přišla prakticky v polovině zápasu, vyrovnal," chválil útočník spoluhráče ještě předtím, než byla stanovena diagnóza.

Keith strávil půl zápasu na ledě

Obrana Chicaga stojí především na Duncanu Keithovi, jenž na ledě strávil v posledním zápase neuvěřitelných 29 minut a 39 vteřin.

Quenneville dává důvěru primárně pěti bekům, mezi něž Rozsíval po boku Keitha v prvním obranném páru patřil. Tolik času na ledě jako Keith, Seabrook, Hjalmarsson nebo Oduya sice nedostává, oproti dřívějšku má ale v týmu důležitější roli. V minulé sezóně totiž v nadupané defenzívě Blackhawks hrál, vyjma play off, jen každý druhý zápas.

Chicago po výhře 4:0 v sérii 2. kola play off nad Minnesotou vyhlíží soupeře pro finále Západní konference. Bude jím Anaheim, nebo Calgary. Prvně jmenovaný tým zatím vede 2:1.

Reklama

Související témata: