Hlavní obsah

Obviněný brankář Bartošák se vrátil domů. Chci zase začít žít, říká

Ostrava

V zámoří to pro tuto sezónu brankář Patrik Bartošák zabalil. V Americe čelí obvinění z domácího násilí a napadení přítelkyně, kvůli kterému mu Los Angeles Kings pozastavilo smlouvu. Startu v NHL se nedočkal, chytat nemohl ale ani v AHL. „Už mě nebavilo sedět doma. Řekl jsem si, že nejlepší bude se vrátit do Evropy,“ řekl 22letý rodák z Kopřivnice.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Patrik Bartošák

Článek

Bylo komplikované se vrátit?

Ani ne. Vedení Los Angeles muselo podepsat dokumenty, že schvalují můj odchod do Evropy a dovolují mi chytat jinde. Teď už je na mě a agentovi, abychom něco našli.

A důvod návratu?

Chci zase začít žít, hrát hokej. Potřebuji si od všeho tam odpočinout a zase se o sebe začít trochu starat. Když mi suspendovali kontrakt, nemohl jsem chytat ani na farmě a jediné, co jsem mohl dělat, bylo sedět doma, nebo trénovat na suchu či v posilovně. Už jsem toho měl plné zuby a řekl jsem si, že už to stačilo a nejlepší že bude se sebrat a odjet chytat do Evropy.

Můžete přiblížit, jak se případ vašeho údajného napadení přítelkyně vyvíjí?

Nemůžu to nijak komentovat, ale nějaký posun tam je. Je to ovšem takové šnečí tempo. Nejsem pro ně žádná prioritní osoba, takže to trvá. Ale trošku se to posouvá.

Máte obavy z výsledku?

Já mám svědomí čisté, nebojím se. Stát se může asi všechno, ale já jsem v pohodě.

V minulé sezóně jste s Manchesterem vyhráli Calder Cup a premiéra v NHL se zdála být velmi blízko. Policejní obvinění ale vše zhatilo. Jak jste to nesl?

Bylo to velké zklamání. Na začátku sezóny jsem se zranil a dva měsíce jsem nechytal kvůli operaci palce levé ruky. A když jsem se dal do pořádku, tak se stalo tohle. Bylo by krásné, kdybych mohl chytat a třeba už letos do NHL nakoukl. Ale stalo se, co se stalo, nebo nestalo a teď je potřeba se s tím vyrovnat, vyřešit to a probojovat se do NHL třeba příští rok.

Takže se budete chtít vrátit do zámoří?

To už bude záležet i na tom, jak se můj případ vyvine. Ale na to já teď neznám odpověď. Nevím, kde budu příští sezónu.

Trénujete ve Vítkovicích. Znamená to, že byste rád chytal extraligu v jejich dresu?

Vítkovice by byly krásné, ale zatím nemám představu, kam bych mohl jít chytat. To už je práce agenta, jen doufám, že se co nejdříve něco najde. Ale nebudu si vybírat. Je začátek ledna a už tolik možností nebude. Ve Vítkovicích jsem byl jen v posilovně, protože to mám z Kopřivnice nejblíž. Vítkovice mají navíc dva výborné gólmany.

A preferujete Česko, nebo je vám to jedno?

Asi bych kvůli rodině raději zůstal v Česku. Momentálně je pro mne rodina hodně důležitá a jsem moc rád, že můžu být doma. I za normálních okolností je pro mě složité v létě odjíždět na druhý konec světa. Pár dní mi vždy trvá, než si zvyknu. Byl jsem sice zklamaný, že už v této sezóně nebudu v Americe chytat, na druhou stranu jsem se moc těšil, že budu s lidmi, o nichž vím, že jim na mně záleží a myslí to se mnou dobře.

Reklama

Související témata: