Hlavní obsah

Vrána byl vyhlášen nejlepším hráčem týdne v AHL

Český hokejový útočník Jakub Vrána z Hershey byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v nižší zámořské lize AHL. Devatenáctiletý odchovanec Letňan v něm na farmě Washingtonu zaznamenal ve třech zápasech sedm bodů za tři branky a čtyři asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vrána ještě v dresu Linköpingu při osmifinále LM se Spartou.

Článek

Vrána si v pátek při výhře nad ledě Binghamtonu 6:2 připsal gól a asistenci, o den později proti Lehigh Valley (5:1) nasbíral tři body za jednu trefu a dvě přihrávky a v neděli doma proti Binghamtonu (6:1) měl na kontě jeden přesný zásah a jednu asistenci.

V této sezóně AHL Vrána, který byl téměř tři měsíce mimo hru po operaci zápěstí, nasbíral ve 12 zápasech 13 bodů za pět tref a osm přihrávek. Washington si jej vybral v roce 2014 v prvním kole draftu jako třináctého v pořadí, na premiéru v NHL stříbrný medailista z mistrovství světa hráčů do 18 let z roku 2014 čeká.

Do zámoří se Vrána vydal na konci minulého ročníku po vyřazení Linköpingu, kde hrál tři sezóny švédskou nejvyšší soutěž. Za Hershey stihl nejlepší střelec úspěšného šampionátu osmnáctek v základní části tři duely a připsal si pět asistencí. V play off přidal v 10 zápasech dva góly a čtyři přihrávky. Ve švédské lize měl na kontě z 98 duelů 34 bodů za 19 branek a 15 asistencí.

Reklama