Hlavní obsah

Pastrňáka posílá Boston do Číny. Co si od tohoto kroku slibuje?

Boston/Praha

Po náročné uplynulé sezóně, kterou v květnu zakončil startem na svém premiérovém světovém šampionátu v Rusku, se už český hokejový reprezentant David Pastrňák připravuje na další ročník a zářijový Světový pohár. V polovině července ale dvacetiletý útočník zažije netradiční vsuvku. Vedení Bostonu Bruins ho totiž na dva týdny posílá do Číny, aby podporoval rozvoj tamního hokeje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Bostonu David Pastrňák.

Článek

Boston se vůbec poprvé v historii rozhodl k oficiální návštěvě Číny, která má kromě pomoci rozvoje hokeje v nejlidnatější zemi světa i další záměr. Medvědi tímto krokem rovněž sledují posílení spojení mezi svým klubem a místní čínskou komunitou v Nové Anglii, tedy oblastí, jíž je Boston největším městem.

Spolu s Pastrňákem navštíví od 11. do 23. července města Peking a Šanghaj i jeho spoluhráč Matt Beleskey a rovněž dva bývalí hráči Bruins gólman Andrew Raycroft a útočník Bob Sweeney, kteří dnes nastupují za veteránský tým Medvědů.

Do akce má být zapojeno na 150 mladých hokejistů z Číny, kterým Pastrňák a spol. ukážou své schopnosti na ledě, součástí programu však bude i několik hokejových seminářů a setkání s fanoušky.

Uvidí i Velkou čínskou zeď či Zakázané město

Kromě toho ale vyslanci Bostonu budou mít čas i na prohlídku památek. Oficiální stránky Bruins informují, že dojde na plavbu po řece Huangpu i návštěvu Zakázaného města, Velké čínské zdi nebo Letního paláce.

„Boston Bruins vždy nadšeně podporovali rozvoj hokeje a dělili se o své bohaté zkušenosti a tradici s fanoušky po celém světě," prohlásil pro klubové stránky výkonný ředitel Bruins Charlie Jacobs.

„Hokej je v celosvětovém měřítku na vzestupu a jsme nadšení, že máme možnost spolupracovat s čínskou stranou a rozvíjet náš sport v této zemi," doplnil Jacobs o spolupráci s čínskou organizací O.R.G. Packaging.

Už v únoru letošního roku zavítalo 22 mladých hokejistů z Pekingu do Bostonu, kde trénovali s americkými vrstevníky. Výměnné programy by měly pokračovat i nadále, obě strany totiž uzavřely pětiletý kontrakt.

Reklama

Související témata: