Hlavní obsah

Dva Prospalovy body Tampě k výhře v Carolině nestačily

Ani gól s asistencí českého útočníka Václava Prospala nestačily hokejistům Tampy Bay k vítězství v NHL na ledě Caroliny. Lightning podlehli soupeři 4:5 po samostatných nájezdech a znovu si zkomplikovali cestu do play-off. Ve Východní konferenci sice stále drží postupové osmé místo, ale devátá Atlanta na ně ztrácí už pouze tři body, navíc má jedno utkání k dobru.

Článek

Oba celky se během utkání přetahovali o vedení. Ve druhé třetině vedla Tampa 4:3 po zvláštní brance Brada Richardse. Útočník hostí sebral ve středním pásmu puk a vypálil nepříliš tvrdou střelu na branku domácích. Brankář Martin Gerber měl dostatek času na střelu reagovat, neměl ani zakrytý výhled, přesto puk k překvapení všech v hledišti skončil za jeho zády.

"Nejsem z toho nadšený. Je jasné, že jsem to mohl vyřešit lépe. Naštěstí jsme vyhráli," řekl po zápase švýcarský gólman. Carolina vyrovnala po chybě jeho rivala v brance Tampy. Sean Burke byl čtyři minuty po brance Richardse potrestán za vyhození puku do hlediště. Trest odseděl Prospal a dvacet vteřin před jeho vypršením vyrovnal po dorážce Doug Weight.

Rozhodly zkušenosti z Itálie

Zápas nakonec rozhodl v samostatných nájezdech domácí útočník Matt Cullen, který si tuto činnost dostatečně osvojil během angažmá v Itálii při loňské výluce. "V Itálii jsme věnovali nájezdům takřka dvacet minut na každém tréninku," řekl po zápase jediný úspěšný střelec v nájezdech.

Carolina má nyní stejně bodů jako vedoucí tým Východní konference Ottawa a má dva zápasy na překvapivé vítězství v konferenci. "Pokud by nám někdo na začátku sezóny tvrdil, že možná vyhrajeme konferenci, hodně lidí by se jen zasmálo," tvrdí Cullen. "Jsme samozřejmě šťastní, že jsme v tak dobrém postavení," dodal.

Carolina - Tampa Bay 5:4 po sam. nájezdech. (2:2, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 1. Justin Williams, 17. Stillman, 23. Brind'Amour, 33. Weight, rozhodující sam. nájezd M. Cullen - 14. Prospal, 19. Fedotěnko (Prospal), 23. St. Louis, 28. Richards. Zásahy brankářů: Gerber 21/4 - Burke 35/4.

Reklama

Související témata: