Hlavní obsah

Hašek se proti Jágrovi nepostaví, i play-off začne bez něj

Hokejisté Ottawy s největší pravděpodobností zahájí boje o Stanleyův pohár bez brankáře Dominika Haška. Český gólman má od olympijských her v Turíně zdravotní problémy a připraven nebude ani na úterní zápas s New Yorkem Rangers, který pro něho měl být prověrkou před play-off NHL. Pokusům Jaromíra Jágra bojujícího o prvenství v kanadském bodování bude v brance Senators čelit náhradník Ray Emery.

Článek

Vedení Ottawy po pondělním tréninku oznámilo, že se Hašek do branky nevrátí ani na začátku play-off. "Ani dneska nemohl jít do rozkleku, takže nemůže nastoupit k zápasu," řekl trenér Bryan Murray listu Globe and Mail. "Jsem zklamaný, protože jsem doufal, že utkání odchytá a bude připraven na play off," dodal.

Nucená zdravotní pauza může Haška připravit o sumu peněz. Smlouva, kterou s Ottawou uzavřel v roce 2004, mu totiž zajišťuje lukrativní bonusy. Pokud by do vyřazovacích bojů vůbec nezasáhl, mohl by přijít až o 2,66 miliónu dolarů. V základní části si vydělal 1,5 miliónu.

Prémie za výhry v play-off

Kontrakt Haškovi podle Globe and Mail zaručuje 190 tisíc dolarů za vítězně odchytaný zápas play-off, v každém z prvních tří kol by tuto prémii dostal maximálně za dva duely. Pokud by Ottawa postoupila do finále, český gólman by za vítězství v jednom utkání inkasoval 760 tisíc dolarů, maximálně 1,52 miliónu.

O tom, kdy by se Hašek mohl do branky vrátit, nechtěl Murray spekulovat. "Když nemůže do rozkleku a není schopen chytat svým obvyklým stylem, těžko bude hrát," konstatoval. "Když mi během týdne řekne, že je zdravý, zvážím to," dodal s tím, že zatím nemá na výběr.

Frustrující zranění

Jednačtyřicetiletý Hašek nechytal více než osm týdnů poté, co si v úvodu olympijských her zranil úponu stehenního svalu. "Je to hrozně frustrující, protože před týdnem jsem se necítil špatně a doufal jsem, že už to bude jenom lepší a lepší. To se ale nestalo," konstatoval gólman zklamaně. "Vím, že bych spoluhráčům nepomohl a to je ten nejhorší pocit," dodal.

V prvním kole play-off bude branku hájit třiadvacetiletý nováček Ray Emery, jenž před olympiádou odchytal za Senators jen dva zápasy za sebou. Při záskoku za Haška se však osvědčil a z 38 utkání má na kontě 22 vítězství. Ottawa zahájí vyřazovací boje v pátek duelem s Montrealem nebo Tampou.

Reklama

Související témata: