Hlavní obsah

Kanadský reprezentant předvedl v NHL gólovou parádu zády k brance

Praha

Nespěchal a měl trpělivost. Kanadský reprezentant Ryan O'Reilly z Buffala si připsal proti Los Angeles nejhezčí gól utkání. Jeho bekhendová střela sklidila velké ovace. Stejné pozornosti si ale zasloužilo jeho kolečko v obranném pásmu soupeře. Zpracování puku ze vzduchu, poté střela, po které se puk odrazil od konstrukce do brány. Brankář Los Angeles Peter Budaj byl překonán. Tato hokejová paráda nastartovala obrat Šavlí z 0:2 na 6:3.

Foto: Profimedia.cz

Ryan O'Reilly z Buffala si připsal proti Los Angeles nejhezčí gól utkání. Brankář Peter Budaj nestačil nic udělat.

Článek

Nikomu se pořádně nechtělo jít do kontaktu s pětadvacetiletým vousáčem. Zpracování puku ve vzduchu, cesta za branku, tam rozhlédnutí, klička, zbavení se soupeře. Poté už jen míchání s pukem a cesta zády k brance. Když se vrátil na místo, odkud jeho akce začala, bekhendem vystřelil. Puk zazvonil o konstrukci branky a gól. Nejhezčí trefa utkání byla na světě, následné ovace si poté O'Reilly zasloužil.

Útočník Buffala byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu a bodoval ve čtrvtém utkání v řadě. Za tuto dobu nastřádal pět bodů, a kromě zmíněného gólu, již sedmého v sezóně, byly všechny za asistence.

„Dneska jsme měli skvělé načasování, dávali jsme gól za gólem," řekl poté k výhře 6:3 O'Reilly a myslel především na druhou třetinu, kdy Buffalo vstřelilo během šesti minut čtyři góly. V polovině utkání přišel na řadu ten nejhezčí. Navíc byl první a začal obrat, do té doby Los Angeles vedlo 2:0.

Reklama

Související témata: