Hlavní obsah

Na Jágra se dnes chystají jeho dvojníci! Toho českého museli narychlo hledat

Calgary/Praha

Až dnes večer vyjede v Calgary na led arény Saddledome, bude v ní mít hokejový útočník Floridy Jaromír Jágr o několik fanoušků navíc, než běžně mívá. Českou čtyřiačtyřicetiletou legendu se totiž chystá podpořit partička nadšenců jmenující se Travelling Jagrs, jejíž členové jsou oblečeni do dresů Jágrových bývalých klubů a na hlavě nosí paruky připomínající účes slavné osmašedesátky.

Foto: Profimedia.cz

Travelling Jagrs, tedy fanoušci českého hokejisty Jaromíra Jágra.

Článek

Za posledních pět let navštívila skupinka nadšenců z Calgary už patnáct zápasů, v nichž nastoupil její oblíbenec. Kromě Calgary či Edmontonu si udělala výlet do Bostonu, Washingtonu, Philadelphie nebo na Floridu. Právě tam se naposledy s Jágrem po jednom ze zápasů potkali a prohodili s ním pár slov.

„Přijdeme už na předzápasové rozbruslení, nikdy ale nevstáváme ze sedaček, dokud Jágr nevkročí na led," říká čtyřiatřicetiletý Chris Richter, jeden ze spoluzakladatelů netradičního fanklubu.

„Jágr si nás vždycky všimne už při rozbruslení. Nevím, co si tak o nás mohl myslet, když nás viděl poprvé. Ale ví, že jsme šťastní, že ho můžeme podporovat. Podle mě ho naše přítomnost nakopává," soudí Richter, jenž pracuje jako realitní makléř a v hledišti na sebe navléká Jágrův washingtonský dres.

Nefandí žádnému týmu, jen Jágrovi

Ten přetáhne přes hlavu i dnes v Calgary. Spolu s ním by na utkání mělo dorazit i dalších deset jeho parťáků. A tak bude na tribuně k vidění vedle sebe Jágrův dres z Pittsburghu, New Yorku Rangers, Washingtonu, Philadelphie, New Jersey, Dallasu, Bostonu, Floridy, ale i ten z Utkání hvězd NHL z roku 1993 nebo Kladna.

„Přišli jsme o českého Jágra, takže budeme mít nového," prozrazuje Richter, že se narychlo musel najít fanoušek s českým reprezentačním dresem. A hledání to nebylo jednoduché. „Přihlásil se nám třeba jeden člověk, jehož žádost jsme ale zamítli. Proč? Protože fandí Torontu," směje se Richter.

A přiznává, že se Travelling Jagrs řídí striktními pravidly. „Nikdy třeba nefandíme domácímu mužstvu ani jeho týmu, tedy nyní Floridě. Povzbuzujeme jenom Jágra," tvrdí Richter, s nímž a jeho kumpány se ostatní fanoušci často chtějí fotit.

Jágr je každý rok překvapí

„Vždyť to děláme i pro ně. Nás zase nejvíc potěší, když Jágr vstřelí gól, vždycky to je o něco sladší, když zaznamená bod nebo dva," přiznává Richter.

Přestože Jágr nedávno prohlásil, že by chtěl hrát hokej až do pětapadesáti, Richter návštěvu každého utkání 68 bere tak, jako by měla být tou poslední. „Vždycky přemýšlíme o tom, že teď už to může být naposledy. Jenže (Jágr) nás každý rok překvapí novým kontraktem," směje se.

Reklama

Související témata: