Hlavní obsah

Dvořáka z Edmontonu čeká pauza kvůli zraněnému kolenu

Český hokejista Radek Dvořák s největší pravděpodobností vypadne na nějaký čas ze sestavy Edmontonu a je možné, že už do série play-off NHL se San Jose nezasáhne. Trojnásobný mistr světa si poranil koleno během nedělního utkání v Kalifornii a v pondělí už do druhého duelu nezasáhl.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radek Dvořák.

Článek

"Půjde na důkladné vyšetření, až se vrátíme do Edmontonu. Předpokládám, že si nezahraje velkou část série," řekl agentuře Canadian Press trenér Craig MacTavish ještě před pondělním utkáním. Také v něm Oilers neuspěli a prohrávají 0:2 na zápasy.

Pravý křídelní útočník Dvořák si pravé koleno poranil v neděli během třetí třetiny, když po střetu se soupeřem narazil na hrazení. Devětadvacetiletý táborský rodák poté odkulhal z ledu a do zápasu již nezasáhl.

"Cítil jsem ostrou bolest uvnitř kolena, možná je něco s křížovými vazy. Prostě jsem už potom nemohl bruslit. Doufám, že se brzy vrátím a týmu pomůžu," uvedl Dvořák, jenž nastupoval ve čtvrtém útoku s Ethanem Moreauem a Remem Murraym.

V sestavě Oilers tak zbyli z českých hráčů obránce Jaroslav Špaček a útočník Aleš Hemský. Dvořák, jenž se neprobojoval na olympijské hry do Turína, vynechal již 18 zápasů základní části kvůli poranění třísel.

Reklama

Související témata: