Hlavní obsah

Zázrak? Brankář předvedl zákrok, který zmátl tisíce lidí

Minneapolis/Praha

Neuvěřitelné, bláznivé, ale opravdu se stalo v NHL. Radost hráčů a tisíců fanoušků na stadiónu. Jenže předčasná. Střela, puk letěl do branky, ale zaplul po střele Chrise Stewarta z Minnesoty pod dres brankáře San Jose. Všichni hledali kotouč, nikdo ho nenašel. Až vše vyřešil rozhodčí, který sáhl za krk gólmana Martina Jonese. Problém byl vyřešen.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Brankář Martin Jones (31) ze San Jose.

Článek

Porážka 1:3, nic zvláštního, další zápas v řadě, pokud by ale nedošlo k zákroku, který byl výjimečný. Pokud byste ho chtěli nahrát, dá vám to hodně práce. Sedmadvacetiletý Jones pobavil a zmátl fanoušky více, než čekal.

Ve 13. minutě předvedl zákrok, nad kterým komentátoři utkání žasli. Gólman chytil puk způsobem, který se neučil. Sám nevěděl jak.

Střela z kruhu, mírná radost a rozpaky všech na ledě. Puk nikdo neviděl a Jones jen na dotaz rozhodčího pokrčil rameny - nevím, kde je puk. Až druhý sudí mu sáhl za krk, odrhnul dres a našel kotouč. Záhada ztraceného puku vyřešena, gól nepadl. Ten proletěl těsně vedle masky a uvelebil si v dresu gólmana San Jose.

Reklama