Hlavní obsah

Jágr? Chytrá stokilová bestie! Brzy se budete divit, vzkazují kritikům české legendy v Kanadě

Calgary/Praha

Zatím pouhé tři zápasy má za sebou legendární útočník Jaromír Jágr v dresu Calgary, ale v zámoří se už jeho výkony znovu detailně analyzují. Budoucího člena Síně slávy přivítal v novém působišti bouřlivý aplaus, ale objevují se i skeptické hlasy poukazující na vysoký věk českého hokejisty a jeho nedostatečnou rychlost. Každopádně zámořská média zatím hodnotí zabudovávání slavné 68 do týmu Flames vesměs pozitivně.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Calgary.

Článek

Server sportsnet.ca chválil Jágra i po pátečním debaklu proti Ottawě. O den později se kladenský odchovanec poprvé zapsal do statistik asistencí při přesilovkovém gólu. Celkově má za sebou 47 střídání a 39 minut strávených na ledě (z toho téměř 9 v přesilovkách), v nichž vyslal dohromady 4 střely na bránu.

To není moc, tvrdí ti, kterým se nelíbí, že jej kouč Glen Gulutzan opakovaně vytahoval do elitní formace s Johnnym Gaudreauem a Seanem Monahanem, což zopakoval i na pondělním tréninku.

I Lemieux vypadal podobně

Třeba ale komentátor listu Calgary Sun Eric Francis Jágra hájí s tím, že není divu, že vedle svých spoluhráčů vypadá jako pomalý a trochu neobratný.

„Tak občas vypadal i Mario Lemieux ve svých nejlepších letech. To je prostě úděl těchto velkých chlapů. Zatímco třeba Gaudreau má hru založenou na dynamice a rychlosti, Jágr je stokilová bestie, jeho styl je mnohem více založený na držení puku," srovnává komentátor.

Podle něj zatím Jágr nemá více odehraného času v elitní lajně jen z toho důvodu, že momentálně není schopen odehrát standardních 18 nebo 20 minut za zápas.

Připomíná Hudlera

Zároveň upozorňuje, že jeho síla tkví v chytrosti a umění pokrýt puk a vytvářet prostor pro spoluhráče. Ti ve slavné posile vidí trochu Jágrova krajana Jiřího Hudlera, jenž zažil v Calgary před dvěma roky skvělou sezónu.

„Ano trochu mi to připomíná, když jsem hrával s Hudym (Hudlerem)," připomíná Gaudreau, jenž s devíti získanými body prožívá nejlepší vstup do sezóny. „Je hodně šikovný a s pukem velmi chytrý. Myslím, že to bude klapat. Doufám, že se nám podaří vytvořit si společnou chemii," dodává.

Komentátor Calgary Sun rovněž upozorňuje, že Jágr pobírá v Calgary základní plat pouhý milión dolarů a podle toho by se také měly jeho výkony posuzovat.

„I když některé puntičkáře zatím moc nepřesvědčil, rozdává mimo jiné hodně zábavy a cenné rady. Ti, co ho rychle odepsali, si možná budou brzo své myšlenky brzo nechávat jen pro sebe," burcuje optimismus směrem k české legendě Eric Francis.

Bylo angažování Jaromíra Jágra pro Calgary dobrý tah?
Ano
93,5 %
Ne
6,5 %
Celkem hlasovalo 38526 čtenářů.

Reklama

Související témata: