Hlavní obsah

Ruský snajpr válí a píše historii NHL. Překoná kanadskou ikonu?

Praha

Vládne a stále drží laťku, která je pro drtivou většinu hráčů jen vzdáleným snem. Nikita Kučerov vládne bodování NHL. Navíc ve všech sedmi odehraných zápasech probíhající sezóny skóroval. Podobně snové starty zažilo jen pár hráčů v celé historii soutěže. Tampa Bay naposledy prohrála s New Jersey 4:5 po samostatných nájezdech, Kučerov jeden gól vstřelil a na jeden přihrál.

Foto: Sport.cz

Nikita Kučerov, gól. Jak jinak.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kučerov si v sedmi zápasech připsal osm gólů a čtyři asistence. Sezónu začal jedním gólem proti Calgary, od té doby zaznamenal pět dvoubodových utkání a jedno, kde si připsal „jen" jednu branku.

Na podobný start dosáhl naposledy Mario Lemieux, který si připsal šťastnou sedmičku v sezóně 1992/1993. Od ročníku 1943/1944 pouze šest hokejistů dosáhlo na toto číslo. Nechybí Wayne Gretzky, dále jsou v šestce Ken Hodge, Tony Tanti a Mike Bossy.

Sedm zápasů ale není absolutní top v NHL. Gretzky dokázal skórovat v osmi zápasech po sobě. Bossy v deseti a Lemieux dokonce ve dvanácti utkáních. Překoná ruský snajpr kanadskou legendu a jednu z ikon zámořské soutěže?

„Nejde o žádné série, chci hlavně pomoct týmu," nechal se slyšet Kučerov, který v NHL odehrál v základní části 292 utkání a připsal si 246 bodů, z toho 116 gólů.

V minulém ročníku NHL vstřelil 40 gólů a mezi střelci se dělil o druhé místo. První byl Sidney Crosby, ten dal o čtyři branky víc. Na jakém čísle se zastaví rodák z Majkopu letos?

Reklama

Související témata: