Hlavní obsah

Z Liberce do zámoří. Český hokejový talent zazářil hned při svém debutu

Utica

Hokejový útočník Lukáš Jašek hned ve svém prvním utkání po příchodu z extraligového Liberce na farmu Vancouveru do týmu Utica Comets v AHL zazářil. Na sobotní domácí výhře nad Springfieldem 6:5 se dvacetiletý odchovanec Třince podílel gólem a dvěma asistencemi, za což byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Foto: Sport.cz

Útočník Lukáš Jašek v dresu Vancouveru, který ho v roce 2015 draftoval v šestém kole.

Článek

Přihrávka na vedoucí branku Comets z hole Chatfielda (2:1) představovala Jaškův první bodový zápis v AHL. Utkání mělo divoký průběh a Springfield ve druhé části otočil skóre na 4:2 ve svůj prospěch. U kontaktní branky Carconeho na 3:4 byl jako přihrávající znovu Jašek.

V závěru zápasu Utica prohrávala 4:5, právě Jašek ale svým gólem zařídil vyrovnání dvě minuty před koncem základní hrací doby. 40 vteřin před třetí sirénou pak o výhře Comets rozhodl Carter Bancks.

Canucks draftovali Jaška v roce 2016 v šestém kole na 174. pozici. S Comets uzavřel amatérský zkušební kontrakt do konce sezóny poté, co Liberec vypadl ve čtvrtfinále s Hradcem Králové.

Jašek přišel do Liberce před touto sezónou z Třince, kde mu skončila smlouva. Za Bílé Tygry v extralize v 58 zápasech včetně play off zaznamenal 19 bodů za osm branek a 11 asistencí. V extralize má Jašek na kontě celkem 132 utkání a 25 bodů za 10 gólů a 15 přihrávek.

Reklama

Související témata: