Hlavní obsah

Rána na hlavu a konec. Český obránce Washingtonu v potížích

Washington/Praha

Už v první třetině pro něj úvodní zápas play off skončil. Obránce Washingtonu Capitals Michal Kempný nedohrál duel s Columbusem poté, co jej Josh Anderson z Columbusu narazil na mantinel. Český zadák se praštil hlavou o hrazení a viditelně otřesený opouštěl hrací plochu, na níž se už nevrátil.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Obránce Washigtonu Michal Kempný úvodní duel s Columbusem nedohrál.

Článek

S informacemi o zraněních se obzvlášť během play off v zámoří hodně šetří, a tak se ve zprávách o Kempného potížích objevuje jen obligátní „zranění v horní polovině těla." Může ale být v tzv. protokolu otřesu mozku (concussion protocol). „Jeho stav bude znovu posouzen v pátek," informoval kouč Capitals Barry Trotz.

Anderson za zranění českého obránce pykal na trestné lavici 5+10 minut, což potrestal Jevgenij Kuzněcov dvěma góly.

„Ještě se na to (Andersonův zákrok) podívám a nechám na vedení ligy, aby to ohodnotilo. Ať liga rozhodne, jak se k tomu postaví. My jsme ale ztratili hráče hned na začátku zápasu. Myslím, že přesně tohle se NHL snaží z hokeje vymýtit," nabádal rozzlobený Trotz.

Kouč Columbusu John Tortorella se k zákroku nevyjadřoval. Pro Kempného jde ale o velkou nepříjemnost. Po výměně z Chicaga si ve Washingtonu budoval velmi dobrou pozici. Odehrál 23 zápasů v řadě, v nichž si připsal dva góly a jednu asistenci.

Washington nakonec dobře rozehraný zápas prohrál v prodloužení 3:4. Zda do druhého domácího duelu nastoupí český zadák, je nyní velmi nejisté.

Reklama

Související témata: