Hlavní obsah

Kaše z Anaheimu nepřijede. Mladší bratr David si léčí zlomený ukazováček a nejvíc to mrzí jejich tátu

Pardubice
Aktualizováno

Hokejovou reprezentaci dnes odpoledne v Pardubicích, kde se hrají Carlson Hockey Games, doplnil jako šestý útočník ze zámoří Martin Frk z Detroitu. Bohužel ale padla šance, že by pro květnové MS byl k dispozici Ondřej Kaše z Anaheimu. Třetímu nejlepšímu českému střelci v sezóně NHL nedoporučilo účast vedení klubu.

Foto: Joe Camporeale, Reuters

Útočník Anaheimu Ondřej Kaše (25) mezi třemi hráči Arizony.

Článek

„Poprvé jsme se spojili už na začátku dubna, abychom si trochu řekli co a jak. Chtěl se soustředit na play off po té průlomové sezóně, kterou má v NHL za sebou a stihl v ní 20 gólů, ale byli jsme domluvení, že když vypadnou ještě před mistrovstvím světa, tak si znovu zavoláme," uvedl generální manažer reprezentačního týmu Jiří Fischer.

Anaheim nestačil v 1. kole na San Jose, jenže proti Kašeho startu na MS rozhodly zdravotní prohlídky a výstupní pohovory, které dvaadvacetiletý útočník absolvoval.

„Když jsem mu teď volal, tak mi sdělil, že nemůže přijet. Na začátku sezóny měl několik zranění včetně otřesu mozku. A v Anaheimu mu bylo řečeno, ať právě z tohoto důvodu na mistrovství světa nejezdí," vysvětlil český generální manažer na adresu staršího ze sourozenců.

„Vím, že Ondřeji Kašemu vypršela v NHL smlouva a jedná o nové, to víme, mluvil jsem ohledně toho i s jeho agentem. Nemyslím, že by tohle byl kardinální problém, ale prostě chtěl respektovat přání klubu, tak se letošního šampionátu nezúčastní," doplnil Fischer.

V kádru pro přípravu na šampionát zůstává ještě jeho mladší bratr David, útočník švédské Mory, jemuž ale boj o nominaci komplikuje zlomený ukazováček pravé ruky.

„Zatím s tím nemůžu držet hokejku. Nejpozději v pondělí mám jít na kontrolní rentgen, který ukáže, jestli kost srůstá a zda by šlo hrát s nějakou speciální dlahou. Cítím šanci a nechci ji pustit bez boje, ale lámat přes koleno to nejde," líčil David Kaše, jemuž bylo líto, že sen o společné reprezentační účasti s bratrem se hroutí. „Nejvíc to mrzí tátu. Mohl nás vidět oba spolu, teď se možná nedočká ani jednoho," připustil.

Reklama